Локализиран е пожарът край път Е-79

10 септември 2012 в 07:50 1114 0

Комисар Гатев ще разкаже за слушателите на ОFFRoad Radio подробности около регистъра на доброволците. Снимка: БГНЕС
Комисар Гатев ще разкаже за слушателите на ОFFRoad Radio подробности около регистъра на доброволците. Снимка: БГНЕС

Локализирани са огнищата на пожара край главния път Е-79, който възникнал вчера следобед в района между селата Мурсалево, община Кочериново и дупнишкото село Усойка.

До късно снощи остана задимен главният път София - Кулата. Служители на "Пътна полиция" регулираха движението. Заради силния вятър огънят се разрастваше бързо. Едно от огнищата беше близо до бензиностанция. В гасенето на пламъците участваха екипи на районните управления "Пожарна безопасност" от Дупница и Бобов дол.

Предполагаемите причини за трите огнища на пожара са искра от товарен влак или небрежност при запалване на стърнища. Според местни хора, в района на бобошевското с. Слатино има и засегнати къщи от пожара. От полицията в Кюстендил заявиха, че няма пострадали. Данни за засегнатите площи и щетите ще бъдат предоставени по-късно днес. 

Пожар между Гурково и Николаево в област Стара Загора затрудни вчера движението и по Подбалканския път. Огънят обхвана предимно треви и храсти, а задимяването и вятърът доведоха до ограничаване на видимостта. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови