Линеен ускорител в Плевен до края на годината

Вероника Шербанова 04 февруари 2013 в 18:33 2234 0

Десислава Атанасова, Снимка: БГНЕС
Десислава Атанасова, Снимка: БГНЕС

Линеен ускорител ще заработи в болница „Д-р Георги Странски“ в Плевен до края на 2013 г. Това съобщи в понеделник здравният министър Десислава Атанасова.

Освен линеен ускорител за болницата ще бъде закупена още с апаратура за магнитно-резонансна образна диагностика, компютърен томограф, дигитална ехографска система, дигитален скопично-графичен рентгенов апарат, дигитален мамограф и др. Високотехнологичната апаратура е на стойност 6,5 млн. лева и се осигурява по проект по ОП „Регионално развитие“, обясни Атанасова.

След края на проекта около 40 000 пациенти всяка година ще могат да получават висококачествена диагностика и лечение, посочи тя.

Десислава Атанасова заедно с председателя на Народното събрание Цецка Цачева откри обновената Клиника по анестезиология и интензивно лечение. Ремонтът на стойност 350 000 лева е финансиран от здравното министерство, посочи министър Атанасова.

С целевата субсидия е изградена цялостна климатизация на клиниката, изградени са електрически инсталации и е закупено ново обзавеждане, допълни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови