Кристалина Георгиева също била подслушвана

08 май 2013 в 10:06 1453 2

Кристалина Георгиева. Снимка: БГНЕС
Кристалина Георгиева. Снимка: БГНЕС

Еврокомисар Кристалина Георгиева също е била подслушвана.

Това каза в ефира на TV7 евродепутатът Евгени Кирилов от Коалиция за България.

"Този скандал е на път да се превърне в европейски. Това е катастрофа за България. С този СРС-гейт показахме, че не можем да се грижим за вътрешните си тайни, сигурност и права, а какво остава са общите европейски такива", коментира още Кирилов. 

До момента българската еврокомисарка не е взимала отношение по скандалите с подслушванията, а след падането на правителството през февруари, тя не се е появявала в български медии. 

Във вторник Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент реши с 32 гласа "за" срещу 26 "против" да включи в дневния си ред разискването на въпроса с подслушването в България. Очакванията са Европейският парламент да обсъди темата на предстоящата пленарна сесия в края на май.

Евродепутатът от НДСВ и Алианс на либералите и демократите за Европа Антония Първанова заяви, че скандалите окончателно са затворили всички възможности разговорите за Шенген да продължат през 2013 г. Възможно е българският Уотъргейт да се превърне в европейски, ако се окаже вярна информацията, че и евродепутатът Кристалина Георгиева е била подслушвана. Тя добави, че на европейско ниво вече се задава въпросът - може ли България да запази сигурността на Съюза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!