Крадци отмъкнаха 8600 лв. от дома на депутат от БСП

19 октомври 2013 в 11:21 3400 17

Младен Червеняков. Снимка: БГНЕС
Младен Червеняков. Снимка: БГНЕС

Крадци обраха дома на депутата от БСП Младен Червеняков. От къщата на политика лиспват 8600 лв, скъп часовник, лаптоп, ключ от сейф в "Булбанк" и адвокатски кочани, пише в. "Преса".

Взломната кражба била извършена на 16 октомври вечерта, но от МВР все още не са потвърдили за случая.

Апашите прескочили през високата ограда на дома на Червеняков между 19,00 и 23,15 ч., разбили врата на първия етаж и почнали да тършуват по етажите. По същото време стопаните отсъствали. Къщата била опасана със сигнално-охранителна техника, но за беда не била включена. Имало и две кучета, които също не спрели бандитите.

Сигналът в полицията бил подаден от съпругата на Червеняков - Илиана. Пред разследващите тя обяснила, че къщата има СОТ, но не и охранителни камери. Криминалисти часове наред търсили следи от апашите, но не открили нищо.

Депутатът смята, че става въпрос за обикновена домова кражба и няма общо с работата му. „Не искам да коментирам. Бяхме извън дома и когато се прибрахме, картината не бе приятна“, коментира лаконично г-н Червеняков. „На толкова хора им разбиват домовете. Един повече или по-малко...“, добави той. Вероятно къщата на семейството е била наблюдавана дълго време от бандитите, които са чакали удобен момент да влязат вътре. Още повече че същата вечер стопаните са били вкъщи, излезли са и после пак са се прибрали.

През август тази година, жертва на нагли крадци станаха и Йорданка Фъндъкова и председателя на Българската академия на науките /БАН/ академик Стефан Воденичаров. Извършителите все още се издирват. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews