Костов: Борисов живее в собствен свят на примитивен героизъм

10 март 2013 в 21:46 2191 16

Иван Костов. Снимка: БГНЕС
Иван Костов. Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов живее в един свой свят на примитивен героизъм - такова е и цялото му управление. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов в интервю пред bTV.

Политикът не трябва да се засяга от лозунгите, а да дешифрира посланията на хората. Те излязоха, защото не можеха да си плащат сметките. Монополите злоупотребиха и вдигнаха цените до нива, които не могат да бъдат обслужени. Това извежда хората на улицата, посочи Костов.

Пет пъти се е увеличил разходът за лекарства на НЗОК, въпреки че за 12 г. има 600 000 души по-малко в България. Това означава, че тези пари, които иначе биха отишли в болниците да лекуват хората, са отишли и пълнят нечии джобове, а всъщност това са фирмите, които злоупотребяват с монополното си положение, добави лидерът на ДСБ.

Политиката трябва да се прави по обективен начин, на базата на политически тези. Те трябва да се сблъскват, хората трябва да избират. Управлението трябва да извършва и арбитраж. Ролята на един министър-председател е да бъде и арбитър. Както и ролята на президента в настоящия момент, отбеляза Иван Костов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!