Quantcast

Константин Пенчев: "Ще дишаме във врата на всяко ново правителство"

Последна промяна на 28 септември 2013 в 09:09 1634 8

Константин Пенчев, омбудсман на републиката. Снимка: БГНЕС
Константин Пенчев, омбудсман на републиката. Снимка: БГНЕС

"Липсата на работа на парламента обезверява хората, а тази вяра се връща трудно. Гражданите няма да оставим вече нито едно правителство в България, което е на власт, на мира. Ще му дишаме във врата и винаги ще сме готови да излезем на улицата"

Това заяви в ефира на Нова ТВ, омбудсманът на република България Константин Пенчев.

Ако следващата седмица, сюжетът в Народното събрание се повтори, трябва да има нови избори, категоричен беше Пенчев тази сутрин.

Омбудсманът на Републиката заяви, че нито една институция не работи правилно у нас. "На хората им "прикипя" от февруари насам. Държавниците трябва да бъдат много внимателни, когато правят или не правят нещо. В здравното министерство се твърди от министър Андреева, че има воля, но работа не се върши. В съдебната система е същото.", допълни още Пенчев.

Според обществения защитник избори ще има рано или късно, но няма значение кой ще спечели, ако няма прозрачност в управлението.

"За жалост не виждам стремеж за диалог. Това разделение на народа на про и анти правителство е изкуствено създадено. От една страна са институциите от друга гражданите, ние получаваме заплати от народа, институциите трябва да слугуваме на гражданите", каза още омбудсманът.

„България е в лошо положение. България е в криза, а българите са едни от най-бедните в Европа. За да живеем по-добре, трябва да започнем болезнени реформи, които изискват не само политически, но и обществен консенсус. Трябва да очертаем тези неща, без които България не може – здравната карта, съдебната карта, образованието. За тях трябва приемственост, те не могат да се свършат за един мандат”, обясни Константин Пенчев.

"Всички граждани, и на жълтите павета, и в провинцията, казват - искаме ново, прозрачно управление. Това, което беше досега 25 години не ни върши работа, защото ни направи най-бедните, най-онеправданите, хора лишени от всякаква вяра в справедливостта и правосъдието”, завърши Пенчев.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.10 2013 в 20:37

И така!Както винаги,българите сме "Орел ,рак и щука!"Като чета изявленията по-горе,нищо друго не усещам освен прословутото българско разединение!Какво ни липсва да се обединим както от лявото така и отдясното за една обща кауза:да променим статуквото на близо 25 годишното ни ходене по мъките в името на народа.Да се обединим около един"Нов КОНСТИТУЦИОНЕН БЛОК"за промяна на КОНСТИТУЦИЯТА!В нея е заровено КУЧЕТО,хора!!!Чрез нея прехода не премина от пусто в празно!Чрез хитро скроената ни,антинародна Конституция партии и олигарси ограбват чрез "държавата" своя народ!Чрез заложените в нея лъжепараграфи,хитро ни манипулират по подобие на:деня за размисъл-11-ти Май;днес с казуса"Пеевски"и прочее и прочее!!Разковничето е в обединение на тези които желаят пълна промяна за НОВА КОНСТИТУЦИЯ!За това е необходим пълен консенсус на не по малко от 3-ри милиона БЪЛГАРИ на следващите избори през МАЙ-2014 година!Това може да стане ,ако се ОБЕДИНИМ около отговорни личности като К.Пенчев -ОМБУСМАНА на Република България!Г-н Пенчев-призовавам ви:ПОЕМЕТЕ ТАЗИ ОТГОВОРНОСТ и създайте със съмишленици "Нов КОНСТИТУЦИОНЕН БЛОК" за промяна на съществуващата лъжеконституция !!!!!!

28.09 2013 в 23:36

С жълти стотинки им плащат......... А го и няма Спиндермаан да ги нахрани ФОСТАТА.....
Много мъка. много.

28.09 2013 в 23:34

Олигофрен! Ти подаде ли жалба до Омбудсмана?
А да си се запознал с неговата дейност? А да си се запознал със законите? Той да не е прокурор, бре, олигофрен?

Аман от слаб матриял, аман!

28.09 2013 в 21:41

"На робът свобода не му трябва,
трябва му друг роб!"

28.09 2013 в 13:55

Какво неправилно намерихте в думите на човека, че се нахвърлихте злобно. Нима знаете каква работа е свършил досега? Заради такива като вас свестните хора не искат да са в управлението - няма нито угода, нито благодарност.

28.09 2013 в 12:29

Голямо дишане пада,няма що! Да не би да сте се скрили в гардероба и да дишате през ушите си ?!
За какво сте там,бе? За да покажем на скапаната Европа,че длъжността е заета?! Уплашени дъртаци с големи усти! Срам нямате!

28.09 2013 в 11:13

Не им дишай във врата ами ги съди, въздухар смотан. И ти забрави за какво си омбудсман.

28.09 2013 в 09:45

ма таа червена бабичка , още ли може да диша!?Не само не може а и на другите не дава.