Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кен от Coca-Cola вкарал момичето в "Пирогов"

Вероника Шербанова 20 декември 2012 в 12:55 4853 6

Пирогов снимка:БГНЕС
Пирогов снимка:БГНЕС

Coca-Cola в тенекиена кутийка е пило момичето, което попадна вчера в "Пирогов" с изгорено гърло.

Това съобщи пред журналисти днес професор Огнян Бранков, който лекува пострадалата.

Пострадалата 16-годишна ученичка сама занесла в болницата кенчето от Coca-Cola, което по-късно било иззето като доказателство. П.Ц. разказала пред лекуващия я лекар, че купила напитката от заведението в училището си и след като я отворила, веднага отпила. Не я е оставяла никъде без надзор.

Момичето усетило нещо зърнисто и веднага повърнало. Това я спасило от по-сериозни изгаряния, като сега пораженията по гърлото ù са съвсем слаби и са по-скоро зачервявания, а не изгаряне, посочи проф. Бранков.

На 16-годишното момиче е направено гастроскопоско изследване, което показало, че хранопроводът му вече е спокоен. Ученичката все още е под наблюдение, но ще бъде изписана утре.

Засега не е известно какво е веществото. Знае се, че е с PH4, което означава, че е вид киселина, съобщи още медикът.

По думите на проф. Бранков това е първият такъв случай. През последните 20 години за лечение в "Пирогов" са постъпили 7-8 души, пострадали, след като пили Coca-Cola или бира от бутилка. В тези случаи обаче те са погълнали основа - сода каустик, с PH11-12, уточни лекарят. 

Свързахме се с Coca-Cola HBC Bulgaria за коментар по случая с пострадалото момиче. Оттам ни обясниха, че засега не могат да дадат официално становище, тъй като не разполагат с пълната информация.

Компанията е във връзка с разследващите органи за уточняване на ситуацията и е предприела всички необходими стъпки за изясняване на фактите по случая, посочиха те.

"Бихме искали да изразим своята загриженост за състоянието на момичето и се надяваме да се възстанови напълно в най-скоро време", казаха още от Coca-Cola HBC Bulgaria.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews