Катастрофира автобус с деца, втори се запали край Несебър

29 юли 2012 в 13:24 1366 0

 Снимка: Архив
Снимка: Архив

Автобус, превозващ деца, катастрофира. Друг - с румънски туристи, се запали. И двата инцидента станаха тази сутрин, съобщи МВР.

Първата катастрофа става към 8 часа тази сутрин. В автобуса са пътували деца от Полша за к.к. „Златни пясъци“ и ръководителите на групата – общо 50 души. Катастрофата става на главния път Разград-Варна, малко след кръстовището за село Веселина. Там автобусът с полска регистрация излязъл от пътя и пропаднал в канавка. Няма пострадали. От Варна е бил изпратен автобус, който да превози пътниците до „Златни пясъци“.

Вторият инцидент е с румънски автобус, превозващ пътници към Слънчев бряг. Сигнал за инцидента е подаден към 10.30 часа на тел. 112. Автобусът се запалва малко след село Баня, община Несебър.

Пътниците успели да излязат, без да пострадат от пожара. Багажът им също е бил свален. Два противопожарни автомобила, пристигнали на мястото, успели да изгасят пламъците. Автобусът е силно увреден. Създадена е организация пътниците да бъдат превозени до черноморския курорт.

Движението е отклонено по обходен маршрут.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!