Калинка се закани да каже защо са я свалили от ефир

25 март 2013 в 16:00 5886 8

Калина Крумова СНИМКА: БГНЕС
Калина Крумова СНИМКА: БГНЕС

Доскорошната депутатка и водеща на сутрешния блок на Нова телевизия Калина Крумова се закани да даде прескоференция и да разкаже защо внезапно са я свалили от ефира. 

В петък стана ясно, че Калина вече няма да води "Здравей, България", а на нейния стол ще седне Мира Иванова, която досега водеше ранния болк през уикенда "Събуди се".

"Във връзка със свалянето ми от екран като водещ на сутрешния блок "Здравей, България", се чуха различни версии, мнения, причини и интерпретации за това защо вече не заемам тази позиция. Смятам за свое задължение да дам отговор и аз, най-накрая, както на този, така и на всички останали въпроси, които моите колеги журналисти, зрителите и, може би, бившите ми колеги-политици, ми задават или биха искали да ми зададат", написа Крумова в своя профил във Фейсбук. Тя допълнително щяла да уточни датата и мястото.

"Ще си позволя да поканя колегите ми от медииите и всички, за които представлява интерес, на един открит разговор на тема " Медии и политика и каква е връзката им с хората, заради които те съществуват", пише още бившата депутатка.

Днес бе първият работен ден на Мира Иванова като водещ на "Здравей, България". Ко-водещ остава Христо Калоферов. Ръководството на Нова телевизия вече е намерило неин заместник, казаха за OFFNews от медията. Името ще бъде обявено до дни.

Решението да бъде сменена Калина Крумова дошло, след като Мира Иванова я замести по време на бурните политически събития от последния месец. "Зрителите се влюбиха в нея, получихме много добра обратна връзка", обясниха от Нова тв решението си. Освен това Калина не била заявила ясно дали оттук нататък ще се занимава и с политика или не. Телевизията била доволна от работата й и й предложила друга позиция, но Крумова отказала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови