Как държавата вкара диджеите в правия път

Николаос Цитиридис 03 септември 2013 в 14:41 34222 31

Държавата вкара диджеите у нас в правия път
Държавата вкара диджеите у нас в правия път

"Дисководещият" трябва да оказва долекарска помощ при инцидент, да анализира работата си след шоу, да е завършил 7 клас, да опазва околната среда, предварително да може да се запознае с музикалните предпочитания на аудиторията си.

Това са част от изискванията за професията "дисководещ", описани в Наредба 81 на Министерството на образованието от 22 юли 2013 г.

В две страници от "Държавен вестник" е обяснено от МОН какви точно трябва да бъдат характеристиките на дисководещия, начинът на организация на мероприятия и на екип, описано е и как диджеят трябва да използва своята техника.

Държавата вкара в правия път и диджеите Държавата вкара в правия път и диджеите

Сред жизненоважните умения на дисководещия са писане на писма, становища, предложения, молби, заявления, написани на компютър, става ясно от наредбата.

Интересно е и как държавата разбира работата на един дисководещ: "Специалността "водещ на музикално-артистични събития" трябва да добавя различни музикални ефекти по време на своята работа, да организира в правилна технологична последователност работното си място".

Задължителната "техника" за обучението на диджеи, според МОН, включва: учебна дъска; комплект за всеки обучаван от два грамофона директ драйв и пулт за миксиране, два CD плеъра, работна маса и стол.

Държавата вкара в правия път и диджеите Държавата вкара в правия път и диджеите

Наредба 81 препоръчва на родните дисководещи на всеки три години да се преминава курс за актуализиране на професионалните знания и умения.

Цялата наредба на МОН вижте тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!