Кабинетът в оставка отпусна още 4 млн. лева за Българския Лувър

Последна промяна на 06 март 2013 в 19:22 2031 1

Строеж на Българския Лувър, Снимка: БГНЕС
Строеж на Българския Лувър, Снимка: БГНЕС

Правителството в оставка отпусна още 4 млн. лева за довършването на Българския Лувър. Националният музеен комплекс трябва да е готов до средата на юни. 

Общата стойност на проекта за Българския Лувър е 27 млн. лева, като финансирането е по ОП "Регионално развитие" и с пари от държавния бюджет.

Министърът на културата в оставка Вежди Рашидов заяви миналата седмица, че за довършването на музея ще са необходими допълнителни средства, тъй като се оказало, че сградата няма укрепване против земетресения и се налага дублиране на цялата конструкция. 

Българският Лувър ще се превърне в отправна точка за културния живот на столицата и да бъде нов мощен двигател за представяне на българското изкуство, както и престижна платформа за международни експозиции, се казва в решението на Министерския съвет.

Кабинетът в оставка отпусна и 850 000 лева за археологически разкопки и консервация на средновековната крепост "Акра" в Черноморец, северната кула на крепостната стена в зона „Провлака” в Созопол и крепостната стена на полуостров Урдовиза – Китен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.03 2013 в 20:12

И колко става общата сума-31млн.лв ли?А колко е РЗП-то на сградата?Да не се окаже този ремонт златен,както ремонтите на Масларова в Ст.Загора.Завишени 4-5 пъти.