Искат забрана на каруците в Пловдив

OFFNews 13 септември 2013 в 07:57 1670 3

Паяк вдига каруца. Снимка БГНЕС
Паяк вдига каруца. Снимка БГНЕС

Да се забрани изцяло движението на каруци в Пловдив ще поиска от кмета на града шефът на Общинския инспекторат Владо Илиев, съобщава БНТ. 

Искането му е заради многобройните жалби от граждани, че колите с животинска тяга не само замърсяват улиците, но и често превозват крадени вещи и инертни материали.

Въпреки че от година и половина в Пловдив действа наредба, забраняваща движението на каруци извън Столипиново, този проблем не е решен. 27 акта са съставени на собственици на талиги, които са заловени да транспортират по улиците инертни материали, но това далеч не е изход, казаха от инспектората."Проблемите не опират само до актовете за добиване на инертни материали от река Марица с каруци. Те са свързани и с проблемите с чистотата, тъй като голяма част от нерегламентираните сметища са образуват от материали и смет докаран с каруци, кражби на метали", обяснява Илиев.

Наскоро от централен булевард са изчезнали пет метални решетки за шахти, което създава риск за преминаващите хора и автомобили. Опасност крият и самите каруци движещи се по натоварените улици."Сега действащата наредба не позволява да има каруци по булевардите", добавя Владо Илиев.

Ако кметът Иван Тотев одобри предложението, то ще трябва да се гласува на общинска сесия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!