Хиляди на Националния стадион скандираха „Оставка“

OFFNews 15 октомври 2013 в 21:56 9642 81

Точно в 14-ата минута на мача хиляди футболни запалянковци, които гледат световната футболна квалификация България – Чехия на Националния стадион „Васил Левски“, започнаха да скандират „Оставка“.

Призивът за това се разпространяваше днес следобед в социалните мрежи и намери последователи по почти пълните трибуни на стадиона. Мачът, който при голяма наша победа и добро стечение на резултатите в другите групи, може да ни прати на бараж събра повече от 35 000 зрители.

Скандиния "Оставка" се чуха на няколко пъти и през второто полувреме.

Независимо от развоя на срещата и теоретичните шансове за класиране за плейофите, с викове "Българи юнаци" феновете засвидетелстваха своето признание за раздаването на отбора във всички мачове от тези квалификации.

В ложите на стадиона, до президентът на БФС Борислав Михайлов, не се забелязват нито президентът Плевнелиев, нито премиерът Орешарски.

Първото полувреме завърши 0:0. Чехите поведоха с 1:0 след далечен удар на Докал в 52-ата минута на мача. Малко по-късно за втори жълт картон бе изгонен Занев. Двубоят завърши с победа за съперника, а България остана на 4-то място в крайното класиране. На второ място в групата ни завърши тимът на Дания, но заради слабите си показатели и той не успя да се класира за баражите.

БЪЛГАРИЯ: Стоянов, Й. Минев, И. Миланов, Иванов, Занев, Гаджев, Манолев, Г. Миланов, Попов, Гъргоров, Христов

ЧЕХИЯ: Чех, Райторал, Мазух, Сухи, М. Кадлец, Хюбшман, Дочкал, Плашил, Ирачек, Козак. В. Кадлец

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!