Гръмнал бойлер запали къща в Пловдив

Мадлен Шишманова 02 февруари 2012 в 16:25 2781 0

Снимка:БГНЕС
Снимка:БГНЕС

Пожар вилня в къща в  Пловдив, съобщи Фокус. По първоначална информция причина за инцидента, който е станал в близост до сградата на Здравната каса, е гръмнал бойлер или газова бутилка.

Една възрастна жена е пострадала при пожара и е закарана в болница за преглед. На мястото на инцидента са изпратени три противопожарни автомобила,след като двама петокласници са подали сигнала за пожара на телефон 112. Около 13.30 часа те чули две експлозии и видели дим на покрива на къщата. Пожарникарите са се отзовали на осмата минута, разказаха децата. По думите им от къщата излязла и майка с малко дете, която крещяла.

В пламналата къщата живеят няколко семейства, включително и младо семейство с дете на 1 година, предаде Дарик радио. Съседите обвиняват 54-годишния Атанас Влахов за случилото се. Според тях той е готвел на тавана на газов котлон и го е забравил включен. Влахов, който има наранявания по главата, но отказва да бъде откаран в болница, бе прегледан от екип на Спешна помощ на място. Той твърди, че газовият котлон сам се е запалил, докато е готвел.

Според пожарникарите, направили първоначалния оглед, огънят е тръгнал от газовия котлон, вследствие на което са избухнали 2 или 3 газови бутилки. Най-вероятно е гръмнал и газов бойлер.

Евакуирани са хората от 8-етажната кооперация , която се намира на около 15 метра от горящата сграда, тъй като има реална опасност от разпространение на огъня.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!