Глобиха с 1500 лв. атакист за обида "мръсен комунист"

Елица Мартинова 15 октомври 2013 в 12:31 5594 17

Съд. Снимка: БГНЕС/архив
Съд. Снимка: БГНЕС/архив

Окръният съд в Кюстендил наложи глоба в размер на 1500 лв. заради определението „мръсен комунист“, което магистратите са счели за обида, съобщава вестник „Труд“.

Съдебната драма се е разиграла между двама бивши членове на „Атака“ в областта. Ищец по делото е бил Гроздан Грозданов. На събрание преди две години колегата му Владислав Лехчански, който в момента е лидер на партията в Кюстендил, нарекъл Грозданов „мръсен комунист и доносник на „Държавна сигурнст“.

Магистратите приемат, че първата част от обръщението е обидна. Окръжният съд е втора инстанция по случая и решението му е окончателно. На първа инстанция Лехчански е наказан по-сурово, като първоначално е трябвало да заплати 3000 лв. глоба и 1000 обезщетение на ищеца.

„Грозданов доката петима кошаревски свидетели, които изопачиха нещата. Това е несправедлива присъда“, защитава се Лехчански.

Лидерът на „Атака“ има още една присъда – пробация. Тя е наложена, защото на международен събор през 2010 г. Лехчански е свалил показно сръбския флаг, счупил е дръжката му, а самото знаме е подпалил със свещи от намиращ се в близост храм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!