Филчев заплашвал Богомил Бонев: Ако искаш да си жив, не се е*авай с мен (аудио)

Елица Мартинова 24 май 2013 в 13:57 11021 12

Никола Филчев, Снимка: БГНЕС, Архив
Никола Филчев, Снимка: БГНЕС, Архив

От вчера в сайта за видео и аудио споделяне YouTube е публикуван скандален запис на гласово съобщение, на което се чуват брутални заплахи - „Ако искаш да си жив, не се е*авай с мен!“. Бившият вътрешен министър от кабинета „Костов“ Богомил Бонев твърди, че обаждането е от бившия главен прокурор Никола Филчев, който е искал да го сплаши, но се е обадил на стария номер на Бонев.

За случая съобщи лично бившият вътрешен министър на профила си във Facebook.

“Ало, Филчев е. Напоследък чувам някои изказвания, които не ми харесват. Ще ти дам един съвет - ако искаш да си жив и здрав и да живееш по-спокойно, не се е*авай с мене, защото знаеш какъв го вадя!"

Според Бонев бившият главен прокурор му е звънял със заплахи, но го е потърсил на стар номер, на който вече отговаряло друго лице.

“На един мой стар телефон, който сега се ползва от тийнейджър, по погрешка се получи страховита заплаха от бивш главен прокурор. Младежът го споделил със съучениците и ето го резултата в световната мрежа :)“, е коментарът на Бонев по случая.

От записа се чува, че номерът, от който е постъпило обаждането, е 0887 556 058.

OFFNews се обади на този телефон. На него отговори мъж, който потвърди, че е Никола Филчев. Той бе категоричен, че не е отправял заплахи към бившия вътрешен министър, нито наскоро, нито по времето, когато са работили заедно. Ето какъв бе коментарът на Никола Филчев:

Какво да Ви кажа, Бонев не съм го виждал от 15 години. Няма причини да го заплашвам. Но както знаете, той е брилянтен монтажист и навремето разполагаше с богата фонотека от подслушвания. На времето, когато го уволни Костов, излязох записи на Константин Тренчев, записи на пресслужбата. Вероятно иска да привлече внимание, защото му е скучно. Учудвам се, защото винаги съм го подкрепял, колкото и малко да сме работили заедно. Костов, Атанасов и Бонев са част от един и същ екип.

На въпроса каква полза би имал Бонев от подобен компромат Филчев заяви: Ами, знам ли, сигурно им е скучно, сигурно са разстроени от изборните резултати. Трябва да попитате тях.

OFFNews не знае дали записът в интернет е автентичен и дали лицето, с което разговаряхме, наистина е Никола Филчев. Трябва да отбележим обаче, че гласът от аудио-то прилича на този, който отговори на номер 0887 556 058.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!