Фандъкова иска омбудсман да брани софиянци от "Топлофикация"

OFFNews 18 септември 2013 в 14:43 2168 2

Фандъкова разпореди проверка за продажбата на алкохол на ученици. Снимка: БГНЕС
Фандъкова разпореди проверка за продажбата на алкохол на ученици. Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска създаването на позиция омбудсман в "Топлофикация" в писмо до дружеството, съобщиха от пресцентъра на общината.

Причината е критично лошата комуникация и отношение от страна на служители на "Топлофикация" спрямо клиентите на дружеството.

С оглед на приближаването на отоплителния сезон, както и заради подготвените нормативни промени кметът Йорданка Фандъкова настоява дружеството да разработи и представи цялостна концепция за работа с клиентите и установяването на добра и ефективна комуникация между дружеството и неговите абонати.

Мярка в тази посока е създаването на омбудсмани на „Топлофикация София“, които да поемат ролята на медиатори между дружеството и абонатите му, посочва Йорданка Фандъкова. Това е начинът гражданите да получават бърза, адекватна и точна информация по конкретните случаи. Кметът настоява омбудсманът да има изнесени приемни в различните топлофицирани райони на София като предварително се разработят правилата на работа и обратната връзка.

Кметът на Столична община настоява и за среща между ръководството на „Топлофикация София“ и представители на всички фирми за дялово разпределение, които работят на територия на Столична община, да бъде изготвен план за представяне на промените, които се правят и възможностите, които те дават на клиентите на дружество.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!