Quantcast

Фандъкова иска омбудсман да брани софиянци от "Топлофикация"

Последна промяна на 18 септември 2013 в 14:43 1603 2

Фандъкова разпореди проверка за продажбата на алкохол на ученици. Снимка: БГНЕС
Фандъкова разпореди проверка за продажбата на алкохол на ученици. Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска създаването на позиция омбудсман в "Топлофикация" в писмо до дружеството, съобщиха от пресцентъра на общината.

Причината е критично лошата комуникация и отношение от страна на служители на "Топлофикация" спрямо клиентите на дружеството.

С оглед на приближаването на отоплителния сезон, както и заради подготвените нормативни промени кметът Йорданка Фандъкова настоява дружеството да разработи и представи цялостна концепция за работа с клиентите и установяването на добра и ефективна комуникация между дружеството и неговите абонати.

Мярка в тази посока е създаването на омбудсмани на „Топлофикация София“, които да поемат ролята на медиатори между дружеството и абонатите му, посочва Йорданка Фандъкова. Това е начинът гражданите да получават бърза, адекватна и точна информация по конкретните случаи. Кметът настоява омбудсманът да има изнесени приемни в различните топлофицирани райони на София като предварително се разработят правилата на работа и обратната връзка.

Кметът на Столична община настоява и за среща между ръководството на „Топлофикация София“ и представители на всички фирми за дялово разпределение, които работят на територия на Столична община, да бъде изготвен план за представяне на промените, които се правят и възможностите, които те дават на клиентите на дружество.
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.09 2013 в 16:21

Нито един кмет на София всъщност не е кореняк-софиянец. Всички са пришълци от провинцията, като тая бивша селска учителка. Тиквоча я назначи за кметица, само за да прикрива далаверите на ГЕРБ в общината. СО и СОС са две от най-мафиотските структури в страната. Тия са направили за едни мандат повече далавери, откалкото всички правителства през последните 24 години взети заедно. При това "напълно законни".

18.09 2013 в 15:03

Това е пълна смешка - "омбудсмани, медиатори" - тези понятия за нищо ги нямат май в столичната администрация. :)
Това не са круши и ябълки, има си един омбудсман вече в България, и той има такава функция свързана с защита на потребители пред лицата, на които е възложено да предоставят обществени услуги.А нали са си избрали и обществен посредник в СОС, ама трябва първо май трябва да прочетат какво е омбудсман и какво е обществен посредник и да разберат, че не може да има такова нещо като "фирмен" омбудсман.
Медиаторът е пък съвсем друго. Как ще назначава Топлофикация "омбудсмани" дето ще бъдат медиатори между работодателя си и неговите абонати ?