Ден 126: Хората на Петното пробваха провокация на протеста

Последна промяна на 17 октомври 2013 в 18:42 6475 48

Снимка: Булфото
Снимка: Булфото

Тази вечер двайсетина активисти на т.нар. Национално движение „Свобода“ с лидер Бисер Миланов – Петното се събраха  пред Президентството по време на традиционния, 126-и антиправителствен протест, който се проведе в столицата.

Към 18.30 ч. двоен кордон от полицаи раздели  провокаторите от Национално движение „Свобода“, които се бяха събрали пред Президентството, от протестиращите срещу кабинета Орешарски. В околните улички бяха паркирани 5 камионетки на жандармерията, популярния бял полицейски автобус и много патрулки.

Трима оратори от хората на Петното  държаха речи с мегафон против бежанците и призоваха правителството и парламента да спрат бежанската вълна и "ислямизацията" на страната.

Снимка: Булфото

След края на речите групичката се оттегли около стените на Археологическия музей, откъдето си пускаше патриотични песни от предварително докарани колони. 

В същото време, от другата страна на кордона - пред Министерски съвет, вече се бяха събрали около 300 души, които малко по-късно тръгнаха към парламента. Преминаването на шествието покрай фонтана пред президентството, който разделяше протеста от групата на Миланов, бе съпътствано само от размяна на подвиквания.

Снимка: Константин Павлов Снимка: Константин Павлов

 

Хронология на събитията (обновяваме постоянно):

20.10 часа - днешният протест е към края си.

20.00 часа -демонстрантите скандират "Оставка" пред Народното събрание.

Снимка: Константин Павлов

19.40 ч. - Шествие от над 300 души потегля към парламента. Същевременно 20 активисти на т.нар. Национално движение „Свобода“  продължават да стоят пред Президентството и да озвучат района с уредба, по която звучат патриотични песни.

19.25 ч. - Митингът на провокаторите от "Свобода" приключи. Бисер Миланов и хората му се изместиха край Археологическия музей. Протестът срещу кабинета "Орешарски" продължава.

19.10 ч. - Хората на Бисер Миланов - Петното държат реч против бежанците и призовават кабинета да спре бежанската вълна

19.07 ч. - Над 100 протестиращи затвориха движението пред Министерски съвет. Същевременно хората на Петното продължават митинга си пред Президентството. Туристи попаднаха за кратко между митинга на провокаторите и протеста срещу кабинета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.10 2013 в 10:31

Е това е философията на ЧАЛГАРИТЕ ИДИОТИ ФЕНОВЕ на ТИКВАТА.

18.10 2013 в 10:02

На теб сегашната комбинация от власт с няколко лица повече ти харесва? Хайде не си криви душата, онзи поне (преди, надали за в бъдеще след всичко това) го беше грижа за имиджа. Тези сега просто игнорират общественото мнение.

18.10 2013 в 09:41

Бе те самоуважение нямат, ти си тръгнал друго да дириш. Както е казал стария трапер - 100 долара са си 100 долора! И преди 30 години и сега.

П.П. След още 30 не гарантирам :)

18.10 2013 в 09:28

Пич, таман преди 5 мин пуснаха кирил рашков от зандана. тираджиите, пардон джурналята му направиха душевна че.ия посрещайки го като Елвис Пресли, босфор талавизия го предава на пряко (директно). Предполагам, че лицето Миланов го е гледал, ма ако не е, беж лиске да му съобщиш веднага. Това е още една златна възможност за отстояване и защита на граждански права. Спретнете един протест срещу жителите на Катуница загдето са казали, че няма да допуснат тоя престъпник да стъпи отново в селото им. Изсипете се цялата сган от 5о-тина човека на селския мегдан да им обясните колко не са прави срещу едни 5-10К от циганина.

18.10 2013 в 09:14

За Марко Мърнявчевич няма спорни доказателства да се е бил на Косово поле против събрите. Все пак баща му Вълкашин Мърнявчевич получава кралската титла от Стефан Урош. Но е убит биейки се на страната на турските орди предвождани от Мурад Ено (първи) срещу влашкия владетел Мирчя чел Батрън, който пък е провъзгласен за воевода от цар Иван Шишман...

18.10 2013 в 08:53

Думам ти аз от два месеца насам, че е време да издигнем за патрон Чарлз Линч.

18.10 2013 в 07:13

Сит-че,
само толкова ли ти изсра тъпата ти тиква. Ех галфонче, гчлфонче, ти за моите финансии не се трвожи. Аз си имам професия и специалност, с която слава богу до пенсийката за която се е разтревожил Ханку ( пуста да остане далечна работа) ще с е операвям. Ти му мисли некадърнико, че само с щракане на глупости и тъпотии по клавиатурата до никъде няма да стигнеш. Скоро ще пресъхне лайнянатата ти копанка. И тогава какво?

17.10 2013 в 23:54

абе тоя крали марко не беше ли турски васал който се е бил против сърбите?

17.10 2013 в 23:53

коректора няма име. той има само номер във ведомостта. но напоследък даже спряха да му плащат защото коректора като го удари съчмата и произвежда много и евтини постове. безплатно, ей така от ентусиазъм.

17.10 2013 в 23:51

то.. не че е късно де.