Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Чуколов пред ПАСЕ: ГЕРБ плащат на протестиращите

Елица Мартинова 11 юли 2013 в 14:21 2341 8

Десислав Чуколов, Снимка: БГНЕС
Десислав Чуколов, Снимка: БГНЕС

"Атака" има множество конкретни данни за това, че тези, които бяха спрени по пътя им към властта от Волен Сидеров, плащат хонорари на протестиращите. ГЕРБ плащат, за да радикализират протестите." Това заяви зам.-председателят на националистите Десислав Чуколов на среща с председателя на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Жан-Клод Миньон.

Според националистите демонстрантите, които всяка вечер се събират пред Министерски съвет, нарушават Закона за събранията, митингите и манифестациите. Чуколов се оплака на Миньон, че протестиращите планират акциите си, без да се съобразяват с регламента на Столична община.

Зам.-председателят на "Атака" не пропусна да подчертае, че макар много хора да считат протестите за "симпатични", на 17 юни демонстранти са изпотрошили централата на партията и са нанесли телесни повреди на депутат от "Атака".

На среща с ГЕРБ по-рано днес Жан-Клод Миньон коментира, че не разбира подкрепата, която крайно дясната "Атака" оказва на лявото правителство на Пламен Орешарски.

Десислав Чуколов използва разговора с Миньон за да изтъкне, че "Атака" са гласували "против" кабинета и се разграничават от правителството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews