Quantcast

БСП: Хората на Дянков са яли пребогата пица. ГЕРБ: Това е лъжа

Последна промяна на 24 октомври 2013 в 14:17 2650 1

В началното на миналата година чиновниците върнаха бонусите си за 2009 - 2012 г. Снимка: БГНЕС
В началното на миналата година чиновниците върнаха бонусите си за 2009 - 2012 г. Снимка: БГНЕС

Депутати от ГЕРБ изнесоха поредна порция справки по министерства, за да докажат, че при правителството "Борисов" политическите кабинета на министрите са взимали не само по 13 заплати, но дори и по 20 заплати на година.

Докато българският народ ядеше постна пица, в Министерството на финасите на Симеон Дянков са яли пребогати пици, обяви Георги Свиленски от БСП.

Петър Мутафчиев (БСП) се оплака, че много министерства (в момента министрите са хора на БСП и ДПС) отказват информация за заплатите и бонусите, раздавани от 2010 до 2012 г.

Справката, получена от Министерството на финансите, показвала, че директорите на дирекции са взимали между 2010 и 2012 г. са взимали по 5 хил. лв. на месец.

Подобно е било и положението в министерството на икономиката и енергетиката и в социалното министерство.

По данни на социалистите там са си раздавали по три вместо една заплата на всеки три месеца.

В отговор на тези обвинение Владислав Горанов от ГЕРБ, който беше заместник на Симеон Дянков, обяви, че цитираните суми не отговарят на истината.

По думите му по 5 хил. лв. и над 5 хил. лв. са взимали само шефът на НАП (Красимир Стефанов) и шефът на Агенция "Митници" (Вальо Танов).

Именно ГЕРБ премахна порочната практика на раздаване на ДМС, обяви Горанов.

Целта на тази атака на БСП на нас не ни стана ясно, вероятно си подготвят оправдание за подготвяните 10% съкращения на администрацията, допълни той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.10 2013 в 14:23

"Докато българският народ ядеше постна пица..." - що бе? Сега не е ли постна пицата? Или въобще минахме на палачинки без брашно, мляко и яйца!?