Брендо бил незаконно обискиран

Мадлен Шишманова 04 юни 2012 в 12:00 5036 2

Евелин Банев-Брендо. Снимка: Сергей Антонов
Евелин Банев-Брендо. Снимка: Сергей Антонов

Евелин Банев-Брендо бил незаконно обискиран при задържането му. Това каза днес адвокатът на Брендо Ина Лулчева.

На 16 май тази година Брендо бе задържан при международна акция за трафик на наркотици „Кокаинови крале“. Осен него бяха задържани още 15 българи, 12 италианци,един словенец, румънец и грузинец.

На днешното заседание по делото срещу Брендо, в което той е обвинен за пране на пари, Лулчева обясни, че при задържането му миналата седмица са иззети документи, книги и бележки, дадени му от защитата. Адвокатът поиска те да бъдат приложени по делото и да се направи проверка какво е наложило взимането им. Според Лулчева по този начин се нарушават правата на клиента й и не се гарантира тайна на доказателствените искания.

Тя изиска пълна информация около обиска и подробности около вещите и документите иззети от автомобила му. Съдът уважи искането на защитата и разпореди в петдневен срок иззетите вещи да бъдат приложени по делото.

Преди няколко дни от МВР обясниха, че при задържането на Бредно от колата му е иззет секретен документ, който преди четири години е осуетил международна операция за пресичане на трафик на кокаин.

Днес стана ясно, че двама свидетели по делото, които са в чужбина, отказват да дадат показания. Те са заявили това пред органите на реда във Великобритания. Двамата обяснили, че се страхуват за сигурността си. Съдът разпореди свидетелите да се явят на следващото заседание и сами да обяснят дали ще дават показания.

Брендо е обвинен за организиране на престъпна група за пране на пари. Освен него по делото са подсъдими бившата му съпруга Моника Добринова, Десислава Дишлиева - съпруга на застреляния Константин Дишлиев, и брат му Симо Карайчев. Според прокуратурата те са изпрали 11 138 650 евро от трафик на наркотици. Групата е действала на територията на България, Швейцария, Австрия и Германия.

Делото ще продължи на 2 юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!