Благотворителна изложба с рисунки на Борисов, Станишев, Стоичков

30 януари 2013 в 17:28 4496 2

Премиерът Бойко Борисов, изрисуван върху автомобила на негов почитател от Русе. Снимка: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов, изрисуван върху автомобила на негов почитател от Русе. Снимка: БГНЕС

Кампания „Големи за малките“ с картини, рисувани от популярни български лица, започва утре в Галерията за модерно изкуство в София. За кампанията около 30 личности са започнали с по няколко щриха картина, завършена по-късно от италианския художник Албено Питти. Сред тях са футболистите Димитър Бербатов и Христо Стоичков, премиерът Бойко Борисов, лидерът на левицата Сергей Станишев, президентът Желю Желев, космонавтът Георги Иванов, певците Валя Балканска и Васил Найденов, тв водещият Слави Трифонов. 

„Големите за малките” ще е двумесечна кампания, по време на която всеки ще може срешу символична сума да си купи репродукция на някоя от картините през мрежата на Eventim и Office 1. В края на кампанията чрез томбола един от купувачите ще спечели оригинална картина на Питти, а петима ще получат възможността за лична среща на кафе с някой от гост-художниците, обявиха от галерията.

Албино Питти ще дари 60% от приходите от продадените картини и репродукции на фондация „Димитър Бербатов”, която се занимава с подпомагане на талантливи деца в България. На откриването на изложбата утре ще присъстват само поканени лица, съобщиха още от галерията.

Пълният списък с авторите

Александър Томов (борец), Александър Чирков, Божидар Искренов, Бойко Борисов, Боян Радев, Валя Балканска, Васил Найденов, Гала, Георги Иванов (космонавт), Даниел Боримиров, Димитър Бербатов, Желю Желев, Иван Абаджиев, Илиана Раева, Йордан Йовчев, Недялко Йорданов, Нешка Робева, Ники Кънчев, Сергей Станишев, сестри Малееви, Слави Трифонов, Станка Златева, Стефан Данаилов, Стефка Костадинова, Стоянка Мутафова, Христо Стоичков


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!