Без тежки инциденти с абитуриенти - само 7 препили в "Пирогов"

26 май 2013 в 13:51 961 0

Пирогов снимка:БГНЕС
Пирогов снимка:БГНЕС

Седем абитуриенти са постъпили в "Пирогов" през почивните дни - 24 и 25 май, но засега тежки инциденти около баловете няма. Седемте пациенти били приети заради леки алкохолни отравяния, като само един от тях е оставен за наблюдение.

Началникът на спешния хирургичен екип д-р Асен Хараланов посочи, че повечето пациенти в почивните дни са стигнали до "Пирогов" заради сериозни кръвотечения или битови травми. В сериозно състояние е шизофреник, направил опит за самоубийство. Той е с прорезна рана в сърцето и корема, което е довело до операция с шев на сърце.

През почивните дни и хубавото време зачестяват и инцидентите с деца, отчете главният административен лекар на Клиниката по детска ортопедия и травматология д-р Атанас Кацаров. През почивните дни в клиниката са постъпили 135 деца за преглед, а 11 от тях са настанени за наблюдение. Пострадалите момчета са повече отколкото момичетата. Д-р Кацаров призова децата да играят по-внимателно, тъй като повечето травми са в вследствие на падания с велосипед.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !