Българинът, спасил над 500 души на "Коста Конкордия", получава награда на ЕП

Последна промяна на 25 септември 2012 в 17:20 1671 1

Петър Петров Снимка: БГНЕС
Петър Петров Снимка: БГНЕС

Гражданската награда на Европейския парламент в България ще бъде връчена на Петър Петров, механик  на кораба "Коста Конкордия".

На 13 януари 2012 г. пътническият кораб "Коста Конкордия" (с над 4200 души на борда) заседна на скална маса край италианския остров Джилио. След сблъсъка със скалите "Коста Конкордия" започва да се пълни с вода.

Първият механик Петър Петров, рискувайки живота си, успя да направи общо шест курса с една от спасителните лодки и по този начин помогна за спасяването на повече от 500 души.

Награждаването ще се състои на официалната национална церемония на Европейския парламент на 1 октомври от 12 часа в кулоарите на Народното събрание.

На събитието ще присъстват еврокомисарят Кристалина Геoргиева, всички български членове на ЕП, представители на институции, неправителствени организации, свързани с каузата на доброволчеството.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.09 2012 в 19:08

Героят - герой, жив и здрав да е и по-рядко да му се налага да проявява героизъм. Ааа, че се присети дедо поп: а хайманата, набеден за капитан - него какво?