Българи от Унгария, Полша и Австралия искат само едно: Оставка! (снимки)

Николаос Цитиридис 02 септември 2013 в 14:21 3159 18

Будапещ изкрещя
Будапещ изкрещя "Оставка"

 

Българи от Будапеща, Краков и Сидни поискаха оставката на кабинета "Орешарски" вчера по време на поредната международна демонстрация #ДАНСWithMe.

Българите в Будапеща се събраха за пръв път, за да подкрепят антиправителствените протести у нас. Нашенците в Унгария подкрепиха демонстрациите у нас пред посолството ни в града.

"Пред българското посолство тук бяхме над 25 души и атмосферата беше примесен гняв, възмущение, но и тих оптимизъм, че безпрецедентният, вече над 70-дневен, граждански натиск ще доведе до промяна в порочния модел на управление и статуквото, което сковава развитието на България вече повече от 20 години", заявиха протестиращите в Унгария в писмо до редакционната ни поща.

Българската общност в Краков също се събра за пръв път да подкрепи #ДАНСWithMe протестите. Сънародниците ни се събраха на главния площад в Краков, който е и най-големият площад в Европа и развяха българското знаме.

За девети пореден път българите в Сидни се събраха пред емблематичната опера в града, за да поискат моменталната оставка на сегашното правителство.

"В очакване сме на новата вълна от протести в родината и по света, която да утвърди желанието на България за промяна в политическото управление на страната. Целта ни е недопускане на сливане на мафията с властта, незабавна оставка на правителството на Орешарски, нови избори и привличане на професионалисти с "чисти ръце", несвързани с политическите формации представени в настоящия парламент", заявиха протестиращи българи в Сидни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!