Бай Тодор кърпи сам дупките на Казанлък (снимки)

12 април 2013 в 11:31 2221 6

Като има желание - има и начин: бай Тодор сам кърпи дупките в Казанлък. СНИМКА: БГНЕС
Като има желание - има и начин: бай Тодор сам кърпи дупките в Казанлък. СНИМКА: БГНЕС

Бай Тодор от казанлъшкия квартал "Васил Левски" вече цяла година сам запълва дупките по кварталните улици с подръчни материали.

Човекът прави това безвъзмездно за своите съкварталци, съобщава БГНЕС. Материалите събира от съборените къщи в квартала. Казва, че освен похвали, получава и критики, това обаче не го обезсърчава и продължава със самоотвержената си работа. Технологията му е доста примитивна, но въпреки това дава стогодишна гаранция на запълнените от него дупки.

"Дупката се прави с мерак, това е технологията ми", казва възрастният човек. От ранни зори Тодор взема ръчната си количка, която е пригодил от стара детска количка, пълни я с камъни и се отправя към "работното си място". Коленичи пред дупката и започва да чука с длетото, кирката и каменарския чук. Реди камък по камък, застила с пясък и така ден след ден. Освен дупките бай Тодор боядисва ръждясалите гаражи на съседите, също със собствени средства. Чувството му за гражданска доблест е над финансовото му положение, вади пари от джоба и прави нещата да са красиви покрай себе си. Съседите му се радват, но никой не се захваща да му помага.

 Старецът заговаря и за политика, има идея и как може да се оправи България - "Всички от парламента трябва да се изметат и да дойдат при мен да работят, да видят как се изкарва с 5-6 лева на ден за бензин на "Мерцедеса". А тези като мен да са в парламента."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!