Атанасова: Не защото съм министър мъжът ми печели поръчки

19 октомври 2012 в 12:59 3691 6

Десислава Атанасова, министър на здравеопазването. Снимка: БГНЕС
Десислава Атанасова, министър на здравеопазването. Снимка: БГНЕС

Според здравния министър Десислава Атанасова няма връзка между спечелените от съпруга и обществени поръчки в община Враца и нейния пост, обяви тя пред БНР.

Мъжът на Атанасова спечелил две обществени поръчки на община Враца на стойност близо 1 млн. лв. за строителство на защитени жилища в града. Неговата фирма „Декра – строй“ ЕООД е участвала в конкурса в консорциум с „ГБС – Русе“ АД. 

Управител на обединението и собственик на 90% от акциите е Красимир Стефанов Атанасов, който е съпруг на Десислава Атанасова.

"За тази обществена поръчка, която стана известна в последните няколко дни, която община Враца е обявила, аз разбрах от публикациите", обяви Атанасова.

Тя обаче е доста запозната с хода на процедурата: "За тези две позиции, за които е кандидатствал съпругът ми, е нямало други участници и той е спечелил обществената поръчка. Мисля, че няма нищо нередно в това".

Здравната министърка не съзира конфликт на интереси в тази обществена поръчка и призова да се направи проверка, ако някой се съмнява в коректността на обявената поръчка.

Обществената поръчка във Враца не e първата, която печели Атанасов, откакто съпругата му е във властта. През 2010 г. Центърът за психично здраве в Русе му е възложил да ремонтира три отделения за сумата от 771 141 лв.

През 2008 г. фирмата му ”Декра -строй” ЕООД печели поръчка за преустройство на центъра, в който жена му е била юрисконсулт от 2005 г. до 2010 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови