500 лева глоба за Чавдар Янев заради запалената бюлетина

29 януари 2013 в 17:21 1773 0

Чавдар Янев
Чавдар Янев

500 лева глоба наложи Софийският районен съд на Чавдар Янев, който запали бюлетина в избирателна секция в столичния квартал Сухата река в деня на референдума.

Янев бе арестуван за 24 часа в столичното Пето районно полицейско управление заради изгорената бюлетина.

Срещу демонстранта бе образувано съдебно производство по бързата процедура и съдът му наложи минималната глоба от 500 лева.

Протестът ми в избирателната секция беше продиктуван от бездействието на държавните институции за промяна на съдебната система и не е от хулигански подбуди и от характер, с който да застраша живота и здравето на гражданите или да нанеса материални щети, категоричен е Янев.

В края на миналата година демонстрантът излезе на палатка пред сградата на Висшия съдебен съвет и обяви гладна стачка.

Той е един от малкото клиенти, успели да осъдят столичната “Топлофикация”. Разноските по делото му възлизат на 11 000 лева. За да не товари другите потребители на парното, той води делото за символичната сума от 100 лева. Въпреки съдебното решение, дори и тази скромна сума още не му е платена.

От СДВР уточниха пред OFFNews.bg, че мъжът и преди е бил санкциониран за горене на бюлетина. През 2011 г. на президентските избори той отново запалил бюлетина, като му е съставен акт от 200 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!