47-годишен мъж се самозапали в Смолян (обновена)

Вероника Шербанова 01 май 2013 в 12:09 2407 0

Линейка, снимка:БГНЕС
Линейка, снимка:БГНЕС

47-годишен мъж се самозапали около 11 часа пред супермаркет в смолянския квартал "Райково", съобщиха от МВР.

Самозапалилият се е Венцислав Козарев. Причината да посегне на живота си са лични проблеми с жена му, с която са били в процес на развод.

Мъжът се залял с бензин пред офиса на съпругата си и се запалил, след което побегнал заради силната болка. Минувачи са опитали да изгасят огъня.

Пострадалият е бил транспортиран до Спешния център в Смолян, където са установили, че е получил 85% изгаряния трета степен. Той е настанен в Клиниката по изгаряния с опасност за живота. 

По-късно Венцислав е бил транспортиран в Университетската болница в Пловдив. Мъжът е настанен в съзнание в Клиниката по изгаряния на лечебното заведение. Той е с опасност за живота.

Регионалните здравни инспекции са осигурили на очевидците на самозапалването психологична помощ, съобщиха от Министерството на здравеопазването. При нужда психологична помощ ще бъде оказана и на близките на пострадалия, обясниха те. 

Това е шестият случай на самозапалване в България за последните два месеца. Четирима от самозапалилите се починаха. 

Първият случай бе на 19 февруари, когато мъж се заля с туба бензин във Велико Търново. Мъжът почина от изгарянията.

Ден по-късно 36-годишният Пламен Горанов се самозапали пред сградата на общината във Варна. Той почина на 3 март.

Третият случай на самозапалване бе на 26 февруари в Раднево. 53-годишният Венцислав Василев, баща на 5 деца, също почина вследствие на изгарянията

На 13 март Димитър Димитров се самозапали пред президентството. Той беше откаран за лечение в "Пирогов", а на 10 април беше изписан от лечебното заведение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!