Как се транспортира автомобил без колела

OFFNews 25 ноември 2022 в 08:00 1283 0

Снимка roadhelp.bg

Не е необичайно автомобилът да загуби едно или повече колела в резултат на пътнотранспортно произшествие. За да се премахне такъв автомобил от пътя, трябва да се извика специално оборудване – „Пътна помощ“. Фирмите, които репатрират автомобили, са готови да предоставят камион за изтегляне, оборудван с всички необходими инструменти за лесно транспортиране на лек автомобил без колела.

Евакуация с хидравлична платформа

Този метод се използва, ако колата е с множество повреди и изобщо няма колела. Трябва да се използва теглич, който е оборудван с кран-манипулатор. Зареждането на автомобила в платформата се извършва по следния начин:

• Монтажната стрела се разтяга на необходимото разстояние (така че куката да е точно над повредения автомобил).
• С помощта на четири куки, разположени на траверсата, машината е сигурно фиксирана върху устройството и в строго хоризонтално положение бавно и плавно се придвижва към платформата на теглещия камион. В процеса на манипулация, благодарение на ротатора, автомобила може да се завърти надясно във въздуха.
• Главините на превозното средство са поставени на специални стойки и са фиксирани със система за закрепване, за да се избегне разместване по време на движение на репатрака.
• При пристигане на мястото автомобилът се изтегля внимателно от платформата в обратен ред.

Ако е необходима евакуация с частично натоварване

Методът е подходящ, ако автомобилът няма едно или две колела (предни или задни). В такива случаи трябва да се обадите на "Пътна помощ" в София за камион за изтегляне, оборудван с платформа за повдигане и плъзгане. Частичното натоварване на лек автомобил се извършва, както следва:

• предната част на плъзгащата се платформа на влекача се издига до необходимата височина;
• автомобилът се фиксира с лебедка и частично се поставя върху платформата, докато задната или предната част на превозното средство (със съществуващата двойка колела) остава на пътната настилка;
• платформата леко се повдига, след което тегличът започва да се движи бавно.

Така по време на транспортирането двете колела на повредения лек автомобил се движат свободно по трасето.

Качество и безопасност

Всяка лицензирана фирма, която извършва "Пътна помощ", трябва да е оборудвана със собствен автопарк. Да разполагат с тегличи и специална техника с товароносимост над 12 тона, управлявани от квалифицирани водачи с повече от 15 години в опит на евакуацията.
Техниката преминава техническа диагностика, а шофьорите преминават ежедневен преглед.

Каквато и да е формата на вашия транспорт, Пътна помощ в София са готови да се притекат на помощ по всяко време, професионално, внимателно и прецизно, без да навредят на автомобила, ще бъде евакуиран до мястото, което желаете.

Качество, изгодна цена и безопасност са основен приоритет на работата на "Пътна помощ"!

Гарантират бързо пристигане на влекача поради големия брой превозни средства, с които разполагат и се движат денонощно във всички райони на града, което също позволява да се намали крайната цена чрез намаляване на разхода на гориво.

Нашите диспечери проследяват местоположението на екипите, което позволява да се насочат правилно, а това намалява времето за пристигане и последващото транспортиране.

"Пътна помощ" в София предлага сътрудничество

Автосервизи, автокъщи, застрахователни, транспортни компании и други юридически лица могат да си сътрудничат с Пътна помощ за предоставяне на репатрак на договорна основа с плащане по банков път.

Предлагат се автомобилни услуги взаимноизгодно сътрудничество за получаване на допълнителни клиенти от наша и ваша страна.
Предлага се на автокъщите репатрак за автомобили от всяко място до сервиза за отстраняване на неизправности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!