Моята мила Бойковина

Владимир Йончев 23 ноември 2012 в 15:06 11903 10

tomatina
tomatina

Автор: Младен Дочев *

Само боси да не пречат, мила моя Бойковина!

Чудех се дълго - прекрасно управление, премиер с черен колан. Ама все нещо пречи. Онзи ден разбрах, най-сетне – във Facebook пречат. Попаднах случайно на тях – ТОМАТИНА се наричат. И ми проблесна – те са! Та реших – шъ им пиша, и ето:

Врагове на народа! Долу ръцете от ковчежника на милата ни Бойковина!

Вие - боси, разчорлени, гневни, млади, стари и какви ли още, доматени революционери!

Обръщам се към вас като ваш брат – с добро, със слово кротко. Нищо няма да мятам по вас – нито телевизора, макар да ми се иска поне него да изхвърля, нито домати, нито европейските ми цигари и тютюни.

Та така – като ви научих аз кои сте вие, онези дето пречат на прогреса на милата ни Бойковина ви моля...Най-учтиво ви моля: престанете, просто престанете! Съсипахте държавата, че и Европейския съюз даже – ни Англия ни ще, ни Холандия, че и от Испания вече ни гонят. Добре, че поне в Гърция се намират доволно много плантации от маслини. Шъ береме там – и вие идете.

Щото, дами и господа – само вие не разбрахте! След 3-4 години гърците масово ще се изсипват у нас – не за геронтофилски секстуризъм в Сандански или евтина петричка марихуана, а за да ни берат руйните домати. А вие ще ги мятате, националното ни богатство – само то ни остана от всичките ни богатства - и Той. Другите някъде се попиляха...

Ако гласувате за Дянков – ще е така. Ако ли не – ваша си работа. Само че направете си добре сметката, моля ви - ако гласувате пак след 5 години за Дянков шъ ги стигнем и британците. Чиста работа от всякъде – и тогава всичко ще ни е наред! Няма да идват тука техните педофили, а нашите шъ ходят там, на Острова, мъгла и ревматизъм да ги мъчи, гадове с гадове!

Тука и без това Той го лови – те ги пускат, така че за какво са ни? Тия съдии му отровиха живота на Човечеца, сега и вие. Пък за прокурорите и нотариусите Му – да не говорим. Те направо го съсипаха Него с този Марио, с този и.д. главен. Побеля, състари се.

Добре, че поне Босия го хванаха 40 души жандармерия – поредната Му блестяща акция, шапка Му свалям. Някакъв си Бос шъ Му се опре – аре, стига де! Хвана го и него със желязното си ръкостискане и задушаваща прегръдка, няма само Раковска и онзи Барбър от Файненшъл Таймс ли беше, да го отнасят!

Та видя той Колев къде зимуват босите. Две годинки в зандан са му малко! Да се промени закона – и next time 10 годинки поне, както си беше едно време! Ред, сигурност и Ярешки съюзи – само това е спасението. А и Народен съд - задължително. С подобни опасни врагове дето ги ловят по 40 жандармеристи единия само извънредни трибунали могат да се справят. Та да спре да мрънка Брюксел, ега ти досадниците!

А също така да се свика и Консултативния съвет по национална сигурност към президента, и извънредно заседание на Комисията по вътрешен ред и сигурност да се състои, закрито при това, и окован да въведат и Доматения бос – нема само картофени босове да си хортуват с властта! Народното събрание може и да е голям бял мраморен аквариум, пълен с тлъсти и хищни алигатори, ама си е нашето събрание, а Обединението прави силата. А вие, Бос, предизвикахте криза - институциите са нестабилни вече. Как да са – като почне някой да мята по блатото с крокодили, и се сещат за Виденов, Луканов също така. Вместо да ги стигнем ние европейците – хоп, изскочи някой бос из храстите и прецака всичко.

А и границите този път са отворени – лични карти само им трябват на враговете на народа и да се махат, че и занданите пълни с кококшкари, няма къде ги събра политическите затворници. Референдум нов да се направи – за Белене, ама този път за острова. При него поне няма лъжа измама – това да не е АЕЦ-а на БСП-то?

А се чудех аз, също така – защо не стигат парите на МВР, та Академията на министерството, там дето Той за пръв път хвана маркуча, внася едва по 14 лева годишно в Фонда за лечение на деца в чужбина. А то заради вас! По 40 въоръжени мъже на един бос доматник, а после – що няма пари за умиращи деца и диабетици. Ами че много ясно – болните, босите и децата са виновни.

Той работи и други дела – премиер е все пак, а и Обама го чака, май. Пътува, учи езици – и той, и кметовете му. Хиляди неща върши – а вие, Бос, пари за лекарства трябвало да има. Еми, няма – то не може и лекарства и магистрали! Няма угодия на такива като вас, г-н Колев!

А министъра ни го браня от вас не щото ми е много симпатичен или съм от ГЕРБ, опазил Бог! Верно е, съседи бяхме, учтив е човечецът, даже и без охрана ходеше – още никой не го мразеше. Пък и един такъв почти незабележим – никому не пречеше, никому нищо лошо не е направил. Само с акцизите нещо май ни метна – ама той си знае най-добре. Той е министърът, а вие кой сте г-н Бос, та шъ смятате? Така че щом казва, че няма пари за болните – да мрат! Няма пари бре, хора – референдумът е скъп, щото и БСП е виновна.

Но Вие, г-н Бос, сте много по-виновен. Ако пък не вярвате - питайте и прокуратурата, питайте и Марио Николов. Те ги знаят законите! Законът и бюджетът са по-важни от болните от диабет, иначе как шъ стигнем британците? Който ги стигне – стигне. Който не удържи до тогава – негова си работа. Така е и в спорта – питайте премиера, стюардесите му ако щете, а да не забравите и ФК "Витоша" - Бистрица. Гледал съм ги аз – ритат момчетата, ама такива като вас и на спорта пречат като пишат какви ли ни писания за Него и момчетата Му, пък и за другите Му момчета по пресата.

Та получих аз тези дни просветление, и вече всичко ми е ясно. Ето защо Бойко иска да ни управлява до 2030г. Тогава ще сме вече само 5,5 млн по тези географски ширини, Турция ще е 100 млн., а Доган ще е вече по-богат и от Били Гейтс. Ама и ние ще сме богати - защото голи, боси и болни като хулиганина Колев ще са ни отървали от присъствието си. Не, обърках - Той ще не и отървал.

Министърът ще ни направи европейци, колегите ми от британските вестници шъ се изядат! Оглеждат тука за имоти, до Турция отскачат – спекуланти! Ама като не им става за нищо министърът на финансите – така ще е. Шъ ми се правят на голямата работа. И парите за Евросъюза шъ ни режат! Като не знаят как да връзват бюджета като Дянков - халал да им е! До няколко годинки шъ ми дишат праха – аз шъ ходя да им изкупувам порутените селски къщурки и после ще ги препродавам на руснаците! Да живеят братушките! Само Дянков да ни е финансов и Колев-Босия да е в затвора!

Моля ви, се доматени революционери – поне Дянков не обстрелвайте Долу ръцете от ковчежника на милата ни Бойковина! А иначе – и аз шъ дойде, само и само Дянков да е! Някой трябва да се грижи за портфейла ми.

---------------

* Авторът е журналист на свободна практика, публикувал в Таймс, Дейли мирър, Дейли телеграф, Аустриън Таймс

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!