Quantcast

Цинизмът на ГЕРБ и БСП е бумеранг, който ще им се върне със страшна сила *

OFFNews Последна промяна на 01 март 2017 в 13:24 5894 3

Цинизмът на ГЕРБ и БСП е бумеранг, който ще им се върне със страшна сила *

Както вече бе отбелязано и от други, главният проблем на т.нар. предизборни дебати е, че по основните проблеми ГЕРБ и БСП мислят еднакво. Повтарям - мислят еднакво. Това убива същностната полемика и прави дискусиите безполезни. Освен това и двете страни съзнават благодарение на манталитета си, че цинизмът да мислиш едно, а да говориш друго е задължителен.
ГЕРБ с този цинизъм се чувстват в свои води - те вече са изключително "печени" по отношение на това.

БСП също са в свои води с цинизма - то е тяхното друго име вече близо три десетилетия - непрекъснато говорят едно преди изборите и правят друго след тях.

Има, обаче, според скромното ми лично мнение, две големи разлики този път.

Първата е, че цинизмът на ГЕРБ ще им погоди жесток номер на сегашните избори - той е скучен, досаден, въртене на една запецнала плоча и налива вода в усещането, че загубата им поне с 1% е неизбежна.

Втората е, че цинизмът на БСП ще им погоди жесток номер след сегашните избори - те ще попаднат в безпощадно менгеме: от една страна техният електорат вече няма да им прости поредното извъртане на 180 градуса и това значи, че ако БСП се извърти отново, то ще им е за последен път; от друга страна, БСП яхна вълната на пълзящата външнополитическа преориентация на страната ни и ако дадат заден ход, ще се сблъскат опасно със своите външни ментори, споносори, поощрители и сценаристи.

Накратко, цинизмът на упорито пробутваните на първите две места партии на статуквото е капанът, в който те ще се хванат. И бумерангът, който ще се върне към челата им със страшна сила.

Но пък на следващите в скоро време нови избори, може да ни е вече по-лесно. Или поне тогава ще се появи най-сетне надежда за България.

______

Коментарът на проф. Николай Слатински е взет от профила му във Фейсбук. Заглавието е на редакцията на OFFNews.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6025

2

SILANCE

01.03 2017 в 16:44

Защо изобщо продължавате да ни занимавате с едно и също? Евакуацията на остатъците от нормално население продължава,а мат'риалите да си живейкат "изборите" както си искат ...