Слави и Бойко Борисов си приличат. И двамата са малодушни

Радан Кънев Последна промяна на 28 март 2018 в 10:51 9199 12

Твърдението, че за да се предприемат дипломатически действия, са нужни неопровержими доказателства, е измъкване, или е просто неграмотно.

Независимо дали изхожда от Бойко Борисов или Слави Т. Трифонов...

Не, външната политика не е наказателно съдопроизводство. Няма независим съд, няма адвокати, прокурори, съдебни заседатели. Няма презумпция за невиновност.

Няма -филии и -фобии и други психически състояния. Има национален интерес и преценка как да бъде защитен. В случая, националният интерес на България е:

- Да подпомага общата европейска политика в сигурността, защото само тя гарантира границите ни, а и вътрешната ни сигурност;

- Да работи за запазване на общата политика по сигурност с Великобритания и след Брекзит, защото англичаните имат около 50% от целия европейски капацитет в сектора;

- Да се стреми към запазване на единството на НАТО и Западния свят (особено предвид все по-несигурната Турция).

Да, нашият интерес е да не се правим на разсеяни. Още повече предвид системното разминаване на националните ни позиции с Русия по темата Македония.

Разбирам и Бойко, и Слави. Те много си приличат - обичат да се къпят в народната любов и да не си създават проблеми с по-силните от тях. Звучи мъдро, но в политическия език е друга дума с "м". Малодушие...

Б. ред. - Мнението на зам.-председателя на ДСБ Радан Кънев е от профила му във фейсбук.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22179

12

ELPIDA

28.03 2018 в 22:10

" В случая, националният интерес на България е:

- Да подпомага общата европейска политика в сигурността, защото само тя гарантира границите ни, а и вътрешната ни сигурност;"
Божже,Боже, Радане, преливаш от мисловна дейност "налята" от Командира!

73928

11

El Commandante

28.03 2018 в 20:09

Фейсбук?

These people are stupid.

22188

8

Стефан

28.03 2018 в 15:36

Немой се пЕни.
Това чудо очевидно няма НАЦИОНАЛНИ интереси, и то очевидно не заслужава даже пренебрежителен отговор. Сам го написах импулсивно, и за последно. Извинявам се за което, щях да го изтрия ако можех.
Каквото и да крещят тия хора - те са забравени от обществото, като дървена лъжица в музей на тенекиени вилици. Борбата с миналото, е нещо като Вечната Първа любов. Красиво, но невъзстановимо.
Дано по-скоро ни отърват от Вечните си, Честни Стенания. А то някак трябва продължим да живеем нататък. Зер 45 години - стигат:)

27639

7

sottozero

28.03 2018 в 14:121.Националните интереси на този не съвпадат с моите.

2. Защитата на неговите национални интереси включват очевидно лъжи, лицемерие, двойни стандарти, неща, които този и подобни кратуни всекидневно заклеймяват.

22188

6

Стефан

28.03 2018 в 13:49

Аман от чекиджии. Всичките ербап - всичките с бели телефони.
Що не одите да колите руснаци, кат сте такива мъжкари, а? Те нали са мухльовци, роби на Путин - и въобще. Как идете да им треснете по два шамара - ше се разбегат, отсекъде. Даже нема да се сетат да клекнат да пикаят, кат видат силата на натото.
Па се и чувстват виновни, ксюшечката собчаковата го каза. Ту за Сирия, ту за Крим, ту за Сталинрад, или за късния цикъл на мей.
Е, алекса556 ше ви поведе!
Герои на онанизма, чекиджии про!

22188

4

Стефан

28.03 2018 в 13:00

Грездей, утре като те бутнат на мангалите в пети отряд в Централния, да не писнеш за презумпция за невиновност?
Верно не се сещам да съм виждал друг път толко мизерно копеле, ебати!
Подсещаш ме за думи, за които баба ми и майка ми ме биеха през устата, и които никога не съм чувал от баща си. А аз съществувам само щото Сталин пукнал, и тате го пуснали от затвора.
Не си прескачайте сянката, а то ...