При мажоритарна система всички българи ще са кандидат-депутати

OFFNews 15 ноември 2016 в 14:24 5526 5

При мажоритарна система всички българи ще са кандидат-депутати

43-то Народно събрание трябва да проведе още само две гласувания, а именно оставката на правителството и саморазпускането си. Парламентарната група на БСП следва да бъде инициатор на включването в дневния ред на парламента на проекто-решение за неговото разпускане, коментира за OFFNews бившият депутат от БСП Страхил Ангелов.

Не мисля, че е адекватно след резултатите от проведените в два тура президентски избори този парламент да продължава да законодателства, а още по-малко да се произнася по въпросите от националния референдум, тъй като много от присъстващите там политически субекти са загубили легитимност да решават толкова важни за бъдещето на страната въпроси, свързани с избирателната система. Считам, че ако този парламент разгледа въпроса с мажоритарния избор, после същите тези хора трябва да утвърдят и технологията на самия процес, а като се има предвид, че най-голямата парламентарна група в момента е обидена на целия народ без на ромите, мога да си представя какво биха сътворили напук на всички тези български граждани, които им отнеха правото да управляват.

Ако мажоритарна избирателна система бъде въведена още на предстоящите предсрочни парламентарни избори, аз лично очаквам всички български граждани да бъдат кандидати за депутати, точно както е написал Иричек в дневника си: "всеки българин е бивш, настоящ или бъдещ министър". Гласуването на закона за бюджета за 2017 година също не е мотив за продължаване работата на 43-тото НС, тъй като "стабилността" на мизерията, в която сме изпаднали не предполага съществени изменения в макрорамката и спокойно държавата ни може да функционира и с този бюджет догодина. Народното събрание не може да осъществява контрол на правителство, което не е избрано от него, а от единствения в момента легитимен субект в България в лицето на президента Румен Радев. Тоест това, че някакви скъпоплатени словоблудци ще прекарат още два месеца в парламента няма да доведе до нищо положително за българския наро, а напротив могат да нанесат само щети.

Единственият мотив на народните избранници да гласуват против разпускането на народното събрание може да има само и единствено битов характер - още работни заплати и седене на топло в кулоарите. Друга причина аз не виждам, заяви бившия депутат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

2

Victimized

15.11 2016 в 15:16

Всеки български гражданин който може да спечели доверието на съгражданите си и те да го пратят да е ТЕХЕН представител в народното събрание, би бил по-подходящ от този кретен на снимката.....

11841

1

трафоПОСТ

15.11 2016 в 14:51

Този социалистически шлифер, който е депутат на всичкото отгоре, така и не е научил, че народното събрание не може да се САМОразпуска. Обикновенното народно събрание се разпуска от Президента. Саморазпускане прави само Великото Народно събрание. Баси, какви нещастници стават депутати.