OffNews.bg

Треньорката на Валиева е изненадана от изявленията на шефа на МОК

Треньорка по фигурно пързаляне Етери Тутберидзе е в недоумение след изявленията на президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах за реакцията й към Камила Валиева след волната програма на Олимпийските игри в Пекин.

Бах каза, че е неприятно изненадан от това колко студено обкръжението на Валиева е посрещнало спортистката след неуспешно представяне, което остави фигуристката на четвъртата позиция.

"Много съм благодарна на всички за подкрепата. Все още съм в недоумение от оценката на нашата работа от уважавания г-н Бах", написа Тутберидзе в Инстаграм.

15-годишната Валиева се класира четвърта в индивидуалната надпревара при жените в четвъртък. Анна Шчербакова стана олимпийска шампионка, а Александра Трусова зае второто място.

Тутберидзе изрази и подкрепа за отвореното писмо от руския треньор Александър Жулин до Бах, в което той изрази "изненада" от изявленията на лидера на МОК.

Той пише, че Тутберидзе е направила четирима златни медалисти от 2014 година насам и "вероятно знае как и какво трябва да каже на възпитаниците си след изявите им".