OffNews.bg

"Лъвовете" се готвят за скок на Евроволей 2017

Мъжкият национален отбор по волейбол стартира днес от 18,30 часа дългоочакваното си участие на европейското в Полша.

Възпитаниците на селекционера Пламен Константинов се изправят в първия си мач срещу могъщия тим на Русия в "Арена Краков". Двубоят ще се предава в ефира на националната телевизия. Двубоят е от предварителна група С, като в нея са още Словения и Испания.

Във втората си среща от групата волейболистите ни срещат Испания, а двубоят е на 26 август от 21:30 ч. В последната си среща от групата нашите ще играят със Словения на 28 август от 18:30 ч.

Очакванията към тима по традиция са високи. През лятото момчетата ни сразиха в Световната лига някои от големите имена във волейбола като Полша, Русия, Сърбия и Бразилия, но се издъниха срещу отбори с по-ниско качество.

Именно непридвидимостта на нашите може да се окаже отново фактор за представянето ни. Добрата новина от лагера ни преди старта е оздравяването на разпределителя Георги Братоев, който беше с настинка. В Краков българският тим ще бъде подкрепен от стотина родни фенове, част от които живеят в Полша, а други са пропътували разстоянието от България.

Според регламента, за да продължат напред, волейболистите ни трябва да не са последни в предварителната си група. Победителите от групите се класират за четвъртфиналите, а вторите и третите играят на кръст с втория и третия от друга група в осминафинал (група А се кръстосва с група С, а група В се кръстосва с група D).

Възможните съперници на България са в група А, където са домакинът Полша, Сърбия, Финландия и Естония.

Участниците
Група А: Полша, Сърбия, Финландия, Естония
Група В: Италия, Германия, Словакия, Чехия
Група C: България, Русия, Словения, Испания
Група D: Франция, Белгия, Холандия, Турция