OffNews.bg

Мъж застреля цяло семейство в САЩ

Мъж застреля 5-членно семейство и рани 6-годишно момиче в американския град Манчестър, щата Илинойс. Стрелецът е починал от раните си, получени след престрелка с полицията.

Поредната кървава драма в САЩ се разиграла вчера около 4.30 сутринта местно време. 43-годишният Рик О'Смит влязъл през задната врата в къщата на жертвите си и прострелял възрастна жена, млада двойка и две деца. Ранил е 6-годишната дъщеричка, която за щастие е оцеляла и в момента е без опасност за живота.

Веднага след стрелбата убиецът избягал от местопрестъплението. Полицията го засякла на 5 километра от града. Последвала престрелка, при която нападателят бил тежко ранен и откаран в болница, където починал. 

Мотивите за жестокото убийство все още се изясняват. Полицията твърди, че няма причина да се смята, че убийците са повече от един. Разследващите уточняват, че убийствата са извършени с повече от едно оръжие. 

Убиецът е племенник на кмета на град Манчестър Роналд Дрейк. Двамата обаче не поддържали връзка повече от 2 години.

Заради инцидента в Манчестър, който с население едва 300 души, всички обществени сгради ще останат затворени в четвъртък.