OffNews.bg

Реал Мадрид победи с 4-0 Лудогорец в последния мач на "разградчани" в ШЛ

Носителят на титлата Реал Мадрид победи с категоричния резултат 4-0 българския шампион Лудогорец на "Сантиаго Бернабеу" в последен мач на група "В" на Шампионската лига.

Голмайстори в срещата станаха Кристиано Роналдо, Гарет Бейл, Алваро Арбелоа и Алваро Медран. Младият Медран отбеляза първия си гол в Шампионската лига, докато Кристиано Роналдо покачи сметката си на 72 попадения и е само на две от рекьордьора Лионел Меси.

След загубата Лудогорец отпада от Шампионската лига и от европейските клубни турнири. Въпреки това българският отбор се представи достойно и събра цели четири точки, като постигна и първа победа на български отбор в най-престижния клубен турнир.

В другия мач от групата Ливърпул и Базел завършиха при резултат 1-1 на "Анфилд". По този начин напролет Базел ще играе в 1/8-финалната фаза на турнира, докато Ливърпул продължава европейското си участие в 1/16-финалите на Лига Европа.


Край на двубоя - 4-0

88' - Гол на 20-годишния Алваро Медран - 4-0 за Реал Мадрид. Младият испанец се появи като резерва и бележи първия си гол в Шампионската лига в края на мача след удар извън наказателното поле. Топката рикошира в крака на Анисе и прехвърли Стоянов.

85' - Oпасно центриране по земя на Марсело, но Стоянов излиза и лови.

80' - 3-0 за Реал Мадрид. Отново неорганизирана отбрана на Лудогорец след изпълнение на корнер. Разбъркване и Арбелоа стреля отблизо, Стоянов изби, но топката се оказа, че е преминала голлинията.

77' - Отново Гарет Бейл с удар отблизо от малък ъгъл, но топката мина успоредно на вратата и излезе в тъч.

72' - Бейл се забави с изстрела в наказателното поле на Лудогорец и в крайна сметка пореден корнер за Реал. След неговото изпълнение удар с глава отблизо на Алваро Арбелоа и горна греда. Късмет за Лудогорец.

68' - Шанс за Вандерсон в в другия край на терена, но Навас отново излиза и лови сигурно.

67' - Чичарито отправи изстрел с десния крак в наказателното поле на Лудогорец, но Стоянов изби в пореден корнер. След него играчите на Реал имаха претенции за дузпа след игра с ръка на Минев, но тя бе неволна.

58' - Силен удар на капитана на Лудогорец Дяков към вратата на Навас, но последва впечатляващо спасяване с една ръка на стража.

52' - Бейл излезе сам срещу Стоянов и насочи топката с левия крак, но българският вратар спаси. Последва и удар на Чичарито секунди по-късно, но той излезе в аут.

51' - Удар с глава на Арбелоа минава над вратата на Владислав Стоянов.

Второ полувреме

Край на първото полувреме при резултат 2-0.

39' - Хубав удар на Ешпиньо под гредата на противниковата врата. Навас изби в корнер. След него шанс за Абало, но ударът му излиза в аут.

38' - Гарет Бейл бележи втори гол за Реал - 2-0. След центриране на Кроос от корнер, уелсецът засече с глава от границата на малкото наказателно поле, топката удари горната греда и тупна зад голлинията.

32' - Спорна ситуация в центъра на терена. Варан блъсна в гръб без топка Абало, който падна на земята, но съдията не отсъди нищо.

26' - Лудогорец вече е прибран дълбоко в половината си и ще чака възможности за контраатаки.

23' - Хубав удар на Кроос, Стоянов изби в краката на Кристиано Роналдо, който мигновенно шутира, но страничният съдия вдигна флага за засада.

20' - Гол за Реал. Роналдо видя, че Владо Стоянов плонжира при дузпата и стреля в центъра на вратата. 72-ри гол за Кристиано Роналдо в Шампионската лига.

19' - Дузпа за Реал Мадрид и червен картон за Марселиньо. След корнер Варан отправи удар с глава, а Марселиньо отби топката с ръка на голлинията и напуска преждевременно игра.

18' - Пас към Мисиджан на лявото крило на атаката на разградчани. Холандецът нагласи топката на силния си десен крак и шутира, но вратарят на Реал Мадрид плонжира и изби топката.

16' - Изстрел на Кристиано Роналдо, но рикошет в крака на Моци и корнер.

11' - Хубав успореден пас на Абало в наказателното поле на Реал, но футболист на българския отбор не успя да засече топката и Навас улови.

8' - Опасно нарушение в близост до наказателното поле на Лудогорец. Фаулът извърши Марселиньо срещу Иско. Ударът на Бейл рикошира и излезе в корнер.

3'
- Първи удар и отстрана на гостите. Михаил Александров проби през центъра и предпочете на отправи изстрел, но Мавас улови стабилно.

2' -
Удар на Кристиано Роналдо от около 20 метра и спасяване на Стоянов, който изби в корнер. След ъгловия удар Бейл отправи удар с глава в аут.

МИНУТА ПО МИНУТА

Преди мача:

Мачът е на митичния стадион в испанската столица "Сантиаго Бернабеу" с начален час 21:45.

Това е последният шанс за българския шампион да стигне до участие във фазата на елиминациите от Лига Европа, колкото и малък да изглежда той, предвид впечатляващата класа на съперника. Родният шампион няма шанс за продължаване в следващата фаза на Шампионската лига. 

Лудогорец трябва да спечели поне точка и да разчита Базел да победи като гост Ливърпул, за да изпревари с точка англичаните в крайното подреждане в групата. В случай на хикс в мача на „Анфийлд“ Лудогорец ще трябва да победи Реал, за да продължи напред. При победа на Ливърпул, трите точки отново са задължителни за българите, за да изпреварят в класирането този път Базел.

Юношата на Селта Дани Абало ще води атаката на Лудогорец тази вечер срещу Реал Мадрид. Абало бе предпочетен от треньора Георги Дерменджиев пред другите две опции – Хамза и Кишада.

Като титуляри по крилата ще стартират отдясно Мишо Алесандров и Върджил Мисиджан отляво.

В състава на Реал има доста промени в сравнение с обичайното, но голямата звезда Кристиано Роналдо е на линия. Португалецът има да "гони" скоро поставения рекорд на Лионел Меси за най-много голове в най-престижния клубен турнир - 74, срещу 71 за Роналдо, така че тази вечер категорично можем да очакваме попадения.

Освен него от останалите големи имена сред титулярите са още Гарет Бейл, Иско и Тони Кроос.

Реал Мадрид – Лудогорец

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

РЕАЛ: Кейлор Навас, Фабио Коентрао (Марсело), Начо, Рафаел Варан, Алваро Арбелоа, Асиер Ияраменди, Тони Кроос (Хесе), Гарет Бейл (Медран), Иско, Кристиано Роналдо, Хавиер Ернандес /Икер Касияс, Марсело, Пепе, Дани Карвахал, Алваро Медран, Карим Бензема, Хесе/. Старши треньор – Карло Анчелоти

ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Козмин Моци, Георги Терзиев, Йордан Минев, Светослав Дяков, Фабио Ешпиньо (Анисе), Върджил Мисиджан, Михаил Александров (Вандерсон), Даниел Абало, Марселиньо /Милан Борян, Александър Александров, Абел Анисе, Христо Златински, Вандерсон, Жуниор Кишада, Юнес Хамза/. Старши треньор – Георги Дерменджиев.

Главен съдия: Клеман Тюрпен /Фр/

Стадион: „Сантяго Бернабеу“, Мадрид

Начален час: 21:45