OffNews.bg

Пореден контрапротест пред парламента в Киев

 

До сградата на Върховната рада в Украйна се провежда пореден контрапротест в защита на президента Виктор Янукович, съобщиха местните медии.

Няколкостотин души гледат запис на кръглата маса с участието на Виктор Янукович и опозиционните лидери, която се проведе преди няколко дни. Сградата на парламента е обкръжена от полиция.

Контрапротестът е организиран от управляващата Партия на регионите.

Вчера, след връщането си от пореден контрапротест в Киев, контрапротестиращи се оплакаха, че не са получили обещаната им сума за участие в миитинга. Контрапротестиращи от Запорожие дори организирали своеобразен бунт при пътуването си с влака от украинската столица.

Те дори поискаха оставката на президента Янукович със стикери, залепени по стъклата на вагоните.

В същото време в Украйна се проведоха повторни избори за Върховната рада в пет окръга на страната. Гласовете вече са преброени, но резултатте показват, че повторните избори не са променили съотношението на силите в парламента.

Опозицията има 171 депутати от общо 450 - „Баткившчина“ - 92, „УДАР“ на Виталий Кличко – 42, и „Свобода“ - 37 депутати.

Само в един от петте окръга победител е представител на опозицията – кандидатът от партия „Баткившчина“ Леонид Даценко. В останалите региони най-много гласове са събрали независими кандидати.