Контрапротестиращи в Киев поискаха оставка, не им платили за протеста

Вероника Шербанова 16 декември 2013 в 18:53 6845 48

„Искане №1 – оставка на Янукович!“

Снимка Комментарии

„Искане №1 – оставка на Янукович!“

 

Участници в демонстрациите в защита на украинското правителство поискаха оставката на президента Виктор Янукович, защото не им платили обещаните пари за участие в контрапротеста, съобщи „Комментарии“.

След като слезли от влака, с който били превозени до Киев за акция в защита на Янукович, контрапротестиращи от град Запорожие се оплакали пред местните журналисти, че са ги излъгали и не са им платили предварително обещаните пари.

На членовете на управляващата Партия на регионите било обещано за участие в демонстрациите да получат по 500 гривни (86 лева). Вместо това обаче им дали по 250 гривни.

Заради това по пътя от Киев за Запорожие контрапротестиращите организирали своеобразен бунт, като се стигнало и до чупене на стъкла. Освен това те залепили на стъклата на вагоните стикери с надпис: „Искане №1 – оставка на Янукович!“.

Малко след началото на протестите в Киев срещу решението на правителството да спре подготовката за асоцииране на Украйна с ЕС, започна организирането и на акции в защита на това решение. 

След жестоките сблъсъци между протестиращи и полиция демонстрантите в Киев поискаха оставката на президента Виктор Янукович. В отговор на това контрапроетстиращите излязоха в центъра на Киев в защита на украинското правителство и на президента.

Контрапротестите се организират от управляващата Партия на регионите, като през почивните дни на акциите в защита на Янукович излязоха около 15 000 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!