OffNews.bg

Жени Марчева смути Борисов с китара в ефир

Водещата на предаването "Нека говорят" по bTV Жени Марчева смути лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, като го помоли да посвири на китара в ефир.

Интервюиращата извади музикалния инструмент след видеоматериал, в който дами от ГЕРБ разказаха колко добре свири на китара бившият премиер.

"Недейте, утре вестниците само това ще пишат, ще ми излезе име и на Вас също", заопъва се Борисов. След като Марчева настоя, Борисов изсвири няколко акорда, а после я помоли да махне от кадър инструмента.

Борисов обясни, че заради изпълнението ще тръгнат коментари за него и водещата и тя може да има семейни неприятности. "Така се наложи да се извинявам през цяла зала в Кърджали на мъжа на Цвета Караянчева заради написаното за нея и Цветанов. И на Деси на Цветанов се е налагало да звъня", разкри лидерът.

Преди това Борисов на няколко пъти обвини водещата, че говори по "опорни точки".

Незабавни избори 2 в 1

Не спя по-спокойно откакто не съм премиер, защото виждам как загиват големите инфраструктурни проекти, как се вземат заеми с огромни лихви и налудничави решения като тези за спортните зали, каза Борисов.

На въпрос защо депутатите му отсъстват от парламентарните заседание, той отговори: "Защо да им правя кворума? Не сме длъжни да правим кворума на едно пагубно правителство." Той призова за незабавни избори 2 в 1 още на 25 май. Дори октомври според него е късна дата за предсрочен парламентарен вот.