Борисов: Управляващите шмекеруват с кворума. Манолова: Това не е детската градина

Нели Чолашка 10 април 2014 в 10:25 5791 17

Мая Манолова и Бойко Борисов

"БСП и ДПС ги мързи да ходят на работа. Видно е, че без „Атака” този парламент не съществува".

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като днешното заседание на Народното събрание пропадна заради липса на кворум, защото "Атака" не влезе в пленарна зала, а ГЕРБ бойкотираха регистрацията.

От пресцентъра на "Атака" твърдят, че не знаят защо техните депутати не са в парламента. Неофициално се говори, че са обидени заради делата срещу лидера им Волен Сидеров.

„С една дума те или трябва да обявят, че имат тройна коалиция, или трябва незабавно да разпуснат парламента, защото той не работи.

Шмекерските номера на Мишо Миков и на депутатите от БСП и ДПС няма да минат. Когато видяха, че цялата партия ГЕРБ е там, за да стане нисък кворумът при поименното гласуване и регистриране, БСП и ДПС излязоха, за да си направят нисък кворум.

Тогава излязохме и ние. Следователно правилният въпрос е защо БСП и ДПС бойкотираха желанието на ГЕРБ да работи в парламента”, коментира още Борисов.

Той обяви, че депутатите му ще влязат, ако "Атака" влезе.

"Това не е детската градина - ако този е там, аз няма да дойда, ако него го няма, аз съм там. Това е несериозно поведение", коментира зам.-председателката на парламента Мая Манолова.

По думите й ГЕРБ нарочно саботира приемането на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който трябваше да се гласува днес (БСП саботира гласуването му вчера в края на пленарното заседание със серия от поименни преброявания, защото нямаха достатъчно депутати в залата).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!