OffNews.bg

Тома Томов: Борисов се държа като цар Борис срещу Хитлер

Бойко Борисов си заслужи заплатата като министър-председател вчера. Той каза първите букви от една азбука. Да видим дали ще каже всичките – има много страшни играчи. 

Това коментира журналистът Тома Томов по повод изказването на премиера, че нашата страна няма да се включи в инициативата на Турция и Румъния за общи действия в Черно море по бТВ. Томов сравни ситуацията с тази, в която е бил българският цар Борис III по време на Втората световна война, когато съюзникът му Хитлер е поискал войски за източния фронт, но е получил отказ от „един велик български държавник”.

„Ако вземеш срещу Хитлер да сложиш Плевнелиев, как би се държал Плевнелиев? Какво каза той пред Европейския парламент – чета всичко и не го харесвам. Мисля, че интересите на страната искат лидер”, каза журналистът. По думите му на фона на научно-техническата революция и цивилизационния сблъсък между народи и религии, „трябва да имаш на държавното кормило мъж с топки”. 

По отношение на предстоящия референдум за „Брекзит”, Томов посочи, че има конфликт „между две Англии” – на глобализацията и технологиите и тази на предградията и работническата класа. В основата му са бежанците, каза още журналистът. Той не се ангажира с прогноза какво ще решат на Острова.