OffNews.bg

Терзиев и Бонев представят кандидатите за районни кметове на София

Кандидатът за кмет на столицата на "Продължаваме промяната", "Демократична България", "Спаси София" и "Екипът на София" Васил Терзиев и водачът на листата за общински съветници Борис Бонев представят днес кандидатите за кметове на 24 района. 

До този момент е известно, че ще бъдат издигнати за нов мандат трима от досегашните управници от Демократична България Трайчо Трайков на "Средец", Георги Илиев на "Слатина" и Димитър Божилов на "Триадица". От Спаси София пък предложиха Делян Георгиев ("Изгрев"), който е кмет на "Изгрев" - той спечели вота през 2019 г. като представител на БСП, но бе изключен от партията.

Кметове от Демократична България в момента са и Николай Александров - на Оборище, Петко Горанов - на Студентски, Ангел Стефанов - на Овча купел, Константин Павлов-Комитата на Лозенец. 

Кмет на Красно село временно е Румен Русев , който зае мястото на отстранената Росина Станиславова. Тя бе избрана от ДБ, но формацията се разграничи от нея след като Върховният административен съд потвърди конфликта на интереси на Станиславова, установен преди това от КПКОНПИ.