OffNews.bg

Цветанов: Не се чувствам наказан, защото няма кой да ме накаже

Не се чувствам наказан, защото няма кой да ме накаже. Един депутат не може да бъде наказан, защото решението за излизане от парламента е лично волеизявление на народния представител, заяви тази вечер пред БНТ зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов.

Аз взех решението да напусна парламента. Когато се върнах от САЩ, разговаряхме с премиера час, час и нещо. И мисля, че това беше разумното решение, което трябваше да взема. Разумът надделя, а не емоцията, каза Цветанов.

Той е категоричен, че не става дума за "признаване на вина, а за морален акт".

С разумни решения се градят мостове. С емоционалните решения можеш да направиш само езера. Решението, което взех, е мъдро и ще консолидира партията, обобщи Цветанов.

Цялата интрига, която се създаде, е в услуга на предстоящата европейска кампания - за всички тези, които са наши политически опоненти. Аз живея близо година, може би, в новото си жилище. Някой да беше говорил по тази тема? - попита зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов предполага, че има "руска връзка" в апартаментгейт: "Наблюдавам това, което излезе в онлайн изданията. Можеш да видиш наратив - какво се случва през всичките тези години, когато си наблюдавал тези събития"

Aз съм почтен човек и това мога да го гарантирам с действията си, обяви той.

Зам.-председателят на ГЕРБ твърди, че никога не е облагодетелствал строителната фирма "Артекс". 

По думите му компанията е на пазара над 20 години, а той познавал собствениците ѝ от едва две години.