Quantcast

Даниела Дариткова наследява Цветанов като шеф на парламентарната група на ГЕРБ

OFFNews Последна промяна на 28 март 2019 в 08:53 2479 2

Даниела Дариткова

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Даниела Дариткова

Даниела Дариткова ще бъде новият председател на парламентарната група на ГЕРБ, обяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция.

Дариткова наследява на поста Цветан Цветанов, който подаде оставка заради скандала с апартаментите.

Премиерът определи Дариткова - сега депутат от ГЕРБ и председател на здравната комисия в Народното събрание - като "човек с качества", който "най-вече може да контролира групата в добрия смисъл на думата".

Борисов обяви, че до края на днешния ден ще обяви кого ще номинира за министър на правосъдието на мястото на подалата оставка, също заради купен на преференциални цени апартамент, Цецка Цачева.

"До края на деня ще кажа кой ще замени г-жа Цачева, защото искам да направим всички проверки, за да не излезе нещо, което да връщаме кандидатурата. В рамките на днешния ден това ще се случи“, подчерта Борисов.

Даниела Атанасова Дариткова-Проданова е от Пловдив, депутат е на ГЕРБ от Смолян. По професия е лекар, специализирала е педиатрия и обща медицина. Завършила е Санкт Петербургския медицински педиатричен институт с отличие и награда Златен Хипократ.

От 2007 до 2009 г. е общински съветник в Смолян. Депутат е в 41-то, 42-то, 43-то и 44-то Народно събрание. Тя е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Освен председател на здравната парламентарна комисия, е член на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите в парламента, както и на групите за приятелство на България с Казахстан, Израел, Латвия, Литва, Холандия, Чили, Гърция, Русия, Словакия и Узбекистан. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10193

2

Чичо ви

28.03 2019 в 19:13

Аз ви казах, че тая работа без бой няма да се оправи! Ама як бой, с яки цепеници...

21762

1

spirit оригиналът

28.03 2019 в 17:19

От трън,че на глог,
https://frognews.bg/novini/oproshtavat-53-000-leva-maj-deputatka.html?fbclid=IwAR3de0veKU7GRo9sTSs_X92DdFk8jKbvzDBW- 7gFX4_qpdnWuCs43EBZXSo
Наскоро Дариткова се прочу след проверка на Сметната палата, която установи, че е “забравила” да впише в имотната си декларация автомобил “Ягуар”, купен от мъжа й. Тогава тя обясни, че много се ядосала на съпруга си, че не й казал за колата. Той пък й отговорил: “Забравих.” (Труд)