OffNews.bg

Татяна Дончева ще се бори за президент

Татяна Дончева ще е кандидат за президент. До дни ще бъде обявен и кой ще е вицето й в надпреварата.

Това стана ясно от думите на лидерът на "Движение" 21 по бТВ. Дончева не разкри подробности за предизборната си платформа или формата, в който партията ще се яви на вота.

По повод издигането на ген. Румен Радев за кандидат на БСП тя посочи, че той е кандидат на оръжейното лоби, свързано с Първанов и представено от левицата. В подкрепа на тезата си Дончева посочи първите срещи на генерала след официалното му представяне – срещи с т. нар патриотични организации – „това са няколко асоциации на разузнавачи и бивши агентурни дейци”. По думите й изводът е, че тези хора са приоритет за Радев и той е техен предпочитан кандидат.

Дончева е категорична, че с отказа от коалиция с АБВ БСП са показали, че нямат намерение да печелят изборите за президент и са затънали във вътрешни противоречия. Лидерът на АБВ от своя страна е имал малко време за реакция и евентуално издигане на Георги Първанов за кандидат-президент би било трудно логистично. Според Дончева Първанов е преценил съюзниците си и е възможно АБВ да няма лично свой кандидат.