OffNews.bg

Станала е грешка. Риск от провокации има не на протеста на полицаите, а на ''конвоя'' на ''Възраждане"

На брифинг в Министерския съвет вътрешният министър Бойко Рашков коригира съобщението на говорителя на кабинета Лена Бориславова, че се очаква да има провокатори на протеста на пожарникарите и полицаите, предвиден за събота.

От думите на Рашков стана ясно, че МВР има информация за риск от провокации на протеста на "Възраждане" срещу зеления сертификат - т.нар. "Български конвой на свободата", насрочен за следващата сряда

Нямаме никакви опасения, че на протеста, който се планира от синдиката на МВР, ще има действия, които ще застрашат обществения ред. Това е изключено. Станала е грешка, става въпрос за протестите, които се подготвят за сряда. Грешки и лапсуси стават - знаете много добре, заяви вътрешният министър.

Министър-председателят Кирил Петков и Бойко Рашков днес се срещнаха с представители на синдикални организации от системата на МВР.

Няма съмнение, че възнагражденията на служителите в МВР в момента са изостанали. Ще настояваме и ще решим този проблем, каза вътрешният министър.

На брифинга в МС премиерът Кирил Петков заяви, че оттук нататък работата ще продължи и в понеделник предстои следваща среща със синдикатите.

Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов е доволен от срещата. Той обаче каза, че планираният протест на служителите от системата остава.

Попов добави още, че синдикатът ще подкрепи реформа в МВР, която се прави по уместен начин и в интерес на обществото и служителите във ведомството: „Държим на задълбочен и структурен анализ на МВР за набелязване на мерки за дълбоко реформиране на МВР.“

Попов отбеляза, че увеличение на заплатите очевидно няма индикации да има - затова протестите, но и преговорите продължават.