OffNews.bg

Синдикатите от МВР и управляващите се разбраха за "социалния пакет"

Постигнахме съгласие със синдикатите за отпадането на параграфи от Закона за държавния бюджет за 2016 г., касаещи социалния пакет на служителите в МВР. Това съобщи Румяна Бъчварова, вицепремиер и министър на вътрешните работи, цитирана от агенция „Фокус“.

Отпадат параграфи от 9 до 16 от законопроекта за държавния бюджет за 2016 г., е казала тя пред журналисти след двучасова извънредна среща със синдикатите на служителите на МВР.

По думите ѝ зам.-председателя на НС Димитър Главчев и Менда Стоянова, председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси са потвърдили, че същият подход ще бъде приложен и за останалите структури и ведомства в сектор „Сигурност“.

„Предложенията за законодателни промени касаещи социалния пакет на служителите в МВР ще се осъществяват след обсъждане със синдикалните организации в МВР, което ще започне следващата седмица“, е добавила г-жа Бъчварова.

“Призовавам за разум служителите на МВР, които да преценят дали след това изявление днес ще излязат на протест. Дали го приемат, и ако решат да излязат на протест да се държат като служителите на МВР, които защитават своите права“, е казала освен това тя.

„Мисля, че отговаряме на очакванията на служителите на МВР да се съобразим с техните искания и интереси, детайлите ще бъдат уточнени от техните представители - синдикалните организации на МВР оттук нататък в разговорите“, е уточнила министър Бъчварова.