OffNews.bg

Симеонов: Предстоят сериозни промени в отношенията ни с ГЕРБ

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че предстоят доста сериозни промени в отношенията им с ГЕРБ, като не изключи възможността да се стигне до раздяла още през септември.

„Зависи от тяхното поведение. Това е голямата партия, която дирижира политиката в България… Икономическите интереси не трябва да бъдат жертвани, за да се напълнят гушите на определени лобита. Това трябва да се спре и забележете кога почна това нещо - започна тази година", каза Симеонов в местността Петрова нива.

"Има един ренесанс на погрешната политика на ГЕРБ от предните управления. Не казвам, че това е свързано с отсъствието ми от властта, но може би е имало някакво дисциплиниращо въздействие върху останалите, докато съм бил", коментира той.

ВМРО и НФСБ изключиха "Атака" от коалицията "Обединени патриоти" в края на юли. Като причина за решението си Патриотите изтъкнаха системно неучастие на партията в коалиционните съвети, както и заради постоянна кампания за оклеветяване.

Симеонов подчерта, че през последните месеци България е получила много тежки удари, основно икономически.

"Това са тежкото състояние на българската енергетика, която е оставала винаги някъде "зад завесата". Все още не е решен тежкия проблем със случаите с изключително високата цена на тока в резултат на борсовите спекулации", допълни Симеонов, цитиран от Нова телевизия.

"Няма да ви говоря и за тежкия удар върху българското животновъдство, което нанесе африканската чума. Трети удар върху икономиката на България е съсипаният туризъм. В момента плажовете ни са един оглозган от мутрите кочан варена царевица", продължи той.